Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde aan ijzersterke reeks MVV door verlies bij Go Ahead

Geplaatst opvrijdag 1 maart 2019 - 21:55

MVV heeft met 2-0 verloren bij Go Ahead Eagles. Daarmee komt een einde aan een sterke serie van vijf Maastrichtse zeges en een gelijkspel.

De Maastrichtenaren maken daardoor een pas op de plaats in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie.

Ut Bies
Het duel in Deventer begon met een goede kopbal van Koen Kostons, die maar net naast ging. De thuisclub had iets goed te maken na de forse nederlaag afgelopen week bij Sparta. In die beginfase bezorgde alleen Thomas 'Ut Bies' Verheydt MVV-doelman Luuk Koopmans enig werk, zonder echt gevaarlijk te worden.

Alles op alles
Toch was de druk van Go Ahead er wel degelijk en MVV mocht de handjes dichtknijpen toen arbiter Dennis Higler niet floot toen Navratil naar de grond ging in het strafschopgebied. De Maastrichtse ploeg had het niet makkelijk en moest alles op alles zetten om een achterstand te voorkomen. MVV probeerde het tempo uit de Eagles-aanvallen te halen en slaagde daar ook in. Zonder kleerscheuren haalde de ploeg de rust: 0-0.

Foto: Frank Kerbusch

Moeilijk
Het initiatief aan het begin van de tweede helft was in Maastrichtse handen. Dat duurde niet lang en binnen het kwartier had Go Ahead weer het betere van het spel. De ploeg van Ron Elsen had het moeilijk en één punt was het maximaal haalbare in Deventer.

Paal
MVV kwam goed weg toen Verheydt in vrije positie kon inschieten. Zijn volley in de 60ste minuut ging over. Even later belandde een schot van Richard van de Venne op de paal. Vervolgens werd een schot van Andrade maar net gekeerd.

Zijden draadje
Het gelijkspel hing aan een zijden draadje. In de 78ste minuut viel de goal dan toch. Op een schot van Bruno Andrade verkeek doelman Koopmans zich. In de extra tijd werd het nog 2-0. Koopmans ging in de fout bij een inworp en dat werd afgestraft door invaller Pouwels.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen