Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde aan golf oplichtingen: nep-bezorgbakker opgepakt

Geplaatst opdonderdag 29 november 2018 - 6:21

Een 43-jarige Heerlenaar die in zijn stad en omgeving zich uitgaf voor bijvoorbeeld taartenbezorger, is dinsdag aangehouden.

De politie denkt met de aanhouding van deze notoire oplichter een einde te hebben gemaakt aan de reeks oplichtingen.

Kletskoek
De man was overigens al bekend bij de politie, maar onderzoek moest zijn daden nog bewijzen. De man deed zich voor als bezorger van bakkerij Voncken. Hij belde bij mensen aan met de vraag of hij even snel 30 tot 40 euro kon lenen, omdat hij schade zou hebben gemaakt bij een aanrijding. Uiteraard konden de gedupeerden daarna naar hun geld fluiten.

Uiteindelijk kon de nep-taartenbezorger die alleen kletskoek verkocht met behulp van informatie van verschillende aangevers en van getuigen achter de tralies worden gezet.

Lees ook: Video: nep-taartenbezorger levert alleen kletskoek

Bekend
De politie onderzoekt zeventien oplichtingszaken uit Heerlen, Geleen en Vaals. De Heerlenaar heeft overigens in vrijwel alle zaken al bekend. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen