Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde aan golf oplichtingen: nep-bezorgbakker opgepakt

Geplaatst opdonderdag 29 november 2018 - 6:21

Een 43-jarige Heerlenaar die in zijn stad en omgeving zich uitgaf voor bijvoorbeeld taartenbezorger, is dinsdag aangehouden.

De politie denkt met de aanhouding van deze notoire oplichter een einde te hebben gemaakt aan de reeks oplichtingen.

Kletskoek
De man was overigens al bekend bij de politie, maar onderzoek moest zijn daden nog bewijzen. De man deed zich voor als bezorger van bakkerij Voncken. Hij belde bij mensen aan met de vraag of hij even snel 30 tot 40 euro kon lenen, omdat hij schade zou hebben gemaakt bij een aanrijding. Uiteraard konden de gedupeerden daarna naar hun geld fluiten.

Uiteindelijk kon de nep-taartenbezorger die alleen kletskoek verkocht met behulp van informatie van verschillende aangevers en van getuigen achter de tralies worden gezet.

Lees ook: Video: nep-taartenbezorger levert alleen kletskoek

Bekend
De politie onderzoekt zeventien oplichtingszaken uit Heerlen, Geleen en Vaals. De Heerlenaar heeft overigens in vrijwel alle zaken al bekend. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen