Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde aan actie woonwagenbewoners na dreiging met boete

Geplaatst opzaterdag 27 oktober 2018 - 16:23

Boze woonwagenbewoners in Helden zijn zaterdag gestopt met actievoeren omdat de gemeente dreigde met boetes.

De woonwagenbewoners hadden sinds dinsdag een klein kamp opgeslagen op een grasveld bij de Ondersestraat. Ze stonden daar met twee caravans en een vouwwagen.

Schuldhulpsanering
De bewoners stonden op gemeentegrond, maar moesten daar weg. Omdat ze dat in eerste instantie weigerden, dreigde de gemeente met boetes. "En aangezien sommigen van ons in de schuldhulpsanering zitten, hebben we maar besloten te vertrekken", zo laat een van de actievoerders weten aan L1. Er staat nog maar één caravan, maar ook die wordt zaterdagavond weggehaald.

Lees ook: Actie woonwagenbewoners Helden, wethouder verbaasd

Meer standplaatsen
Kampbewoners in de hele provincie voeren actie omdat ze meer standplaatsen willen. In Peel en Maas hebben de meeste actievoerders gewoon een huis als woning, maar ze vinden dat ze een staplek moeten krijgen voor hun woonwagens.

Verbaasd
De gemeente Peel en Maas liet eerder deze week weten verbaasd te zijn over de actie. "We hebben sinds 2010 regelmatig overleg en niets wees erop dat de situatie zo nijpend was", reageerde wethouder Rob Wanten.

Volgens de actievoerders heeft de gemeente gezegd naar hun situatie te gaan kijken. "Sommigen zijn daar blij mee, maar anderen zeggen dat het probleem hiermee nog niet is opgelost."

Eerden protesteerden ook al bewoners van kampen in Beek, Heythuysen, Heerlen en Maastricht voor meer staplekken.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen