Overslaan en naar de inhoud gaan

Eind juni uitspraak in zaak tegen Edelchemie

Geplaatst opmaandag 22 mei 2017 - 11:32

De rechtbank Limburg doet op 29 juni uitspraak in de zaak tegen het voormalige recycling bedrijf Edelchemie in Panheel.

Rechtbankvoorzitter Schutte maakte dat maandag bekend bij de heropening van de milieuzaak tegen het bedrijf uit Panheel.

Vervuiling
Het terrein van Edelchemie is ernstig vervuild met zware metalen. Als de bodem niet wordt gesaneerd, wordt het waterwingebied in Beegden binnen tien tot vijftien jaar ernstig bedreigd.

Stilgelegen
De rechtszaak tegen Edelchemie heeft bijna anderhalf jaar stilgelegen. "Het is heel vervelend dat de zaak vorig jaar niet afgerond kon worden", zo zei Schutte. Door ziekte van betrokken rechters heeft het lang geduurd voordat de zaak konden worden hervat. "Niet prettig. Maar we willen nu wel tot afronding komen."

Milieuvergunning
In 2004 verloor het Edelchemie zijn milieuvergunning. In 2012 deed de provincie het bedrijf op slot, omdat er acuut gevaar voor de omgeving zou zijn.

De 82-jarige directeur Leo Nevels is bij de zitting aanwezig, net als zijn vrouw en twee zonen. Nevels noemde tijdens de zitting maandag chemie zijn levenswerk. En dat is het nog steeds, zo verklaarde hij.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Edelchemie in hoger beroep om rekening afvaltransport
Edelchemie voor de rechter vanwege bodemvervuiling
Eis 16 maanden cel tegen Edelchemie-directeur Nevels (82)
Noodverordening Edelchemie ingetrokken, terrein blijft dicht
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen