Overslaan en naar de inhoud gaan

Eind juni uitspraak in zaak tegen Edelchemie

Geplaatst opmaandag 22 mei 2017 - 11:32

De rechtbank Limburg doet op 29 juni uitspraak in de zaak tegen het voormalige recycling bedrijf Edelchemie in Panheel.

Rechtbankvoorzitter Schutte maakte dat maandag bekend bij de heropening van de milieuzaak tegen het bedrijf uit Panheel.

Vervuiling
Het terrein van Edelchemie is ernstig vervuild met zware metalen. Als de bodem niet wordt gesaneerd, wordt het waterwingebied in Beegden binnen tien tot vijftien jaar ernstig bedreigd.

Stilgelegen
De rechtszaak tegen Edelchemie heeft bijna anderhalf jaar stilgelegen. "Het is heel vervelend dat de zaak vorig jaar niet afgerond kon worden", zo zei Schutte. Door ziekte van betrokken rechters heeft het lang geduurd voordat de zaak konden worden hervat. "Niet prettig. Maar we willen nu wel tot afronding komen."

Milieuvergunning
In 2004 verloor het Edelchemie zijn milieuvergunning. In 2012 deed de provincie het bedrijf op slot, omdat er acuut gevaar voor de omgeving zou zijn.

De 82-jarige directeur Leo Nevels is bij de zitting aanwezig, net als zijn vrouw en twee zonen. Nevels noemde tijdens de zitting maandag chemie zijn levenswerk. En dat is het nog steeds, zo verklaarde hij.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Edelchemie in hoger beroep om rekening afvaltransport
Edelchemie voor de rechter vanwege bodemvervuiling
Eis 16 maanden cel tegen Edelchemie-directeur Nevels (82)
Noodverordening Edelchemie ingetrokken, terrein blijft dicht
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen