Overslaan en naar de inhoud gaan

Eind juni definitief besluit verkoop Marsna Paper

Geplaatst opzaterdag 2 juni 2018 - 7:21

De provinciale politiek lijkt schoorvoetend akkoord te gaan met de verkoop van het complex van Marsna Paper in Meerssen.

Ook wil de provincie maximaal 4,3 miljoen euro bijdragen aan de kosten van achterstallig onderhoud en verbetering van de brandveiligheid.

Papierfabriek
De provincie is sinds 2009 de eigenaar van de grond en de gebouwen van de papierfabriek. Het werd gekocht voor 3,3 miljoen euro. Sindsdien verhuurt ze het complex.

Lastig
PvdA-fractievoorzitter Jasper
Kuntzelaers noemde het 'tegennatuurlijk en lastig uit te leggen' dat de provincie als eigenaar er nu pas achter is gekomen dat er miljoenen nodig zijn voor onderhoud en brandveiligheid.

Nieuwbouw
VVD-fractievoorzitter Herman
Nijskens vroeg zich af of nieuwbouw en verplaatsing van het bedrijf geen betere optie is, als in totaal 10 miljoen moet worden geïnvesteerd.

Vijftig banen
Maar volgens het provinciebestuur is er geen reëel alternatief. Want zonder bijdrage van de provincie, gaat de papierfabriek waarschijnlijk failliet en gaan meer dan vijftig banen verloren. 'En dan draait de provincie ook op voor de sanering van het gebied. Dat kost gigantisch veel geld', zo stelde CDA-gedeputeerde Ger Koopmans. Hij zei verder dat nieuwbouw en verplaatsing van de machines een half miljard euro kost. 'Dus dat zijn opties die onmogelijk zijn', aldus de gedeputeerde.

Neigde ja te zeggen
Een ruime meerderheid neigde er vervolgens naar om 'ja' te zeggen tegen de verkoop van
Marsna Paper, inclusief een laatste provinciale investering.

Definitief besluit
Het Limburgs Parlement neemt op 29 juni een definitief besluit over de verkoop van Marsna Paper.

Lees ook: Provincie wil papierfabriek voor één euro verkopen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen