Overslaan en naar de inhoud gaan

Eind juni definitief besluit verkoop Marsna Paper

Geplaatst opzaterdag 2 juni 2018 - 7:21

De provinciale politiek lijkt schoorvoetend akkoord te gaan met de verkoop van het complex van Marsna Paper in Meerssen.

Ook wil de provincie maximaal 4,3 miljoen euro bijdragen aan de kosten van achterstallig onderhoud en verbetering van de brandveiligheid.

Papierfabriek
De provincie is sinds 2009 de eigenaar van de grond en de gebouwen van de papierfabriek. Het werd gekocht voor 3,3 miljoen euro. Sindsdien verhuurt ze het complex.

Lastig
PvdA-fractievoorzitter Jasper
Kuntzelaers noemde het 'tegennatuurlijk en lastig uit te leggen' dat de provincie als eigenaar er nu pas achter is gekomen dat er miljoenen nodig zijn voor onderhoud en brandveiligheid.

Nieuwbouw
VVD-fractievoorzitter Herman
Nijskens vroeg zich af of nieuwbouw en verplaatsing van het bedrijf geen betere optie is, als in totaal 10 miljoen moet worden geïnvesteerd.

Vijftig banen
Maar volgens het provinciebestuur is er geen reëel alternatief. Want zonder bijdrage van de provincie, gaat de papierfabriek waarschijnlijk failliet en gaan meer dan vijftig banen verloren. 'En dan draait de provincie ook op voor de sanering van het gebied. Dat kost gigantisch veel geld', zo stelde CDA-gedeputeerde Ger Koopmans. Hij zei verder dat nieuwbouw en verplaatsing van de machines een half miljard euro kost. 'Dus dat zijn opties die onmogelijk zijn', aldus de gedeputeerde.

Neigde ja te zeggen
Een ruime meerderheid neigde er vervolgens naar om 'ja' te zeggen tegen de verkoop van
Marsna Paper, inclusief een laatste provinciale investering.

Definitief besluit
Het Limburgs Parlement neemt op 29 juni een definitief besluit over de verkoop van Marsna Paper.

Lees ook: Provincie wil papierfabriek voor één euro verkopen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen