Overslaan en naar de inhoud gaan

Eind aan stapeling van cultuursubsidies in Limburg

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2015 - 7:09

Er moet een eind komen aan de stapeling van cultuursubsidies in Limburg.

Voortaan beoordeelt de provincie alle subsidieaanvragen, ook de incidentele die bij het Huis voor de Kunsten Limburg (HKL) binnenkomen.

Verenigingen hoeven echter niet te vrezen dat ze in het voortbestaan bedreigd worden. Dat zegt cultuurgedeputeerde Ger Koopmans (CDA) in een toelichting op het Uitvoeringsprogramma Cultuur 2015-2017.

Vijftien miljoen
Van de vijftien miljoen euro die de provincie na de mislukking van Maastricht Culturele Hoofdstad 2018 heeft gereserveerd voor het ontwikkelen van euregionale samenwerking op cultureel gebied, wordt tien miljoen euro ingezet om Limburg als culturele werkplaats op de kaart te zetten.

Film
Een van de zwaartepunten is het verder ontwikkelen van het filmklimaat in Limburg. "Wij gaan vier jaar lang elk jaar een half miljoen euro beschikbaar stellen voor het maken van een film", zo stelt Koopmans. De criteria voor het aanvragen van de filmsubsidies worden zo snel mogelijk geformuleerd.

Musea
Koopmans houdt andermaal een pleidooi voor rijkserkenning van het Maastrichtse Bonnefantenmuseum en/of Continium/C-City in Kerkrade, beide provinciale musea. "Het hoeven geen rijksmusea te worden, zolang ik maar met erkenning door het Rijk meer centen binnenkrijg."

Er komt voorts een onderzoek naar het ontwikkelen van een gezamenlijke pr-strategie voor de drie provinciale musea in Maastricht, Kerkrade en Venlo.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maximale subsidie voor regionale evenementen verlaagd
Dans Theater Podium Kunst Cultuur
Cultuurinstellingen vragen miljoenen euro’s te veel
Koopmans houdt vast aan dubbele standplaats Philharmonie
ANP
'Limburg krijgt ook redelijk wat subsidie'
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen