Overslaan en naar de inhoud gaan

Eikelmuis in Limburg op sterven na dood

Geplaatst opdonderdag 2 november 2017 - 8:46

De eikelmuis wordt in Limburg met uitsterven bedreigd.

Het aantal knaagdiertjes loopt zo hard terug, dat gevreesd wordt dat er binnenkort geen enkele meer leeft. De Zoogdiervereniging concludeert nu dat er minder dan tien levende eikelmuizen over zijn.

Zuid-Limburg
De eikelmuis, ook wel het fruitdiefje genoemd, komt alleen nog voor in het Savelsbos rondom Eijsden en Cadier en Keer.

Bescherming
In Zuid-Limburg leeft een aantal zeldzame knaagdieren die nergens anders in Nederland niet voorkomen. Omdat het aantal afgelopen tientallen jaren fors achteruit is gegaan, zijn voor onder meer de hazelmuis en de hamster allerlei beschermingsmaatregelen genomen. Voor de eikelmuis is dat nauwelijks gedaan.

Fokprogramma
Om uitsterven te voorkomen, is op korte termijn actie nodig. De Zoogdiervereniging wil de overgebleven eikelmuizen vangen en een fokprogramma ontwikkelen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen