Overslaan en naar de inhoud gaan

Eikelmuis in Limburg op sterven na dood

Geplaatst opdonderdag 2 november 2017 - 8:46

De eikelmuis wordt in Limburg met uitsterven bedreigd.

Het aantal knaagdiertjes loopt zo hard terug, dat gevreesd wordt dat er binnenkort geen enkele meer leeft. De Zoogdiervereniging concludeert nu dat er minder dan tien levende eikelmuizen over zijn.

Zuid-Limburg
De eikelmuis, ook wel het fruitdiefje genoemd, komt alleen nog voor in het Savelsbos rondom Eijsden en Cadier en Keer.

Bescherming
In Zuid-Limburg leeft een aantal zeldzame knaagdieren die nergens anders in Nederland niet voorkomen. Omdat het aantal afgelopen tientallen jaren fors achteruit is gegaan, zijn voor onder meer de hazelmuis en de hamster allerlei beschermingsmaatregelen genomen. Voor de eikelmuis is dat nauwelijks gedaan.

Fokprogramma
Om uitsterven te voorkomen, is op korte termijn actie nodig. De Zoogdiervereniging wil de overgebleven eikelmuizen vangen en een fokprogramma ontwikkelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen