Overslaan en naar de inhoud gaan

Eikel kost duif bijna het leven

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 11:20

Medewerkers van de Midden-Limburgse Dierenambulance hebben afgelopen weekend een duif gered van een eikel.

De verzwakte houtduif werd bij binnengebracht bij de dierenhulpverleners in Weert, maar daar was het een mysterie wat de vogel precies mankeerde.

Eikel
Het beest had met moeite met ademhalen, maar was verder niet gewond. Ook leek de vogel niet getroffen door een parasiet. Niet lang daarna kwam de aap uit de mouw, en kotste de duif een eikel uit die klem zat in de hals van de vogel.

Volgens de Facebookpagina van de Dierenambulance Midden-Limburg is de houtduif daarna snel weer opgeknapt.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen