Overslaan en naar de inhoud gaan

Eijsdense vrouw (41) gewond bij schietpartij in Voeren

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 21:32

Een vrouw uit Eijsden is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een schietpartij in 's-Gravenvoeren. De vrouw zou door een kogel zijn geraakt tijdens een schietpartij tussen een verdachte man en de Belgische politie.

Dat meldt het Belgische Openbaar Ministerie.

Toevallig
De 41-jarige vrouw uit Eijsden zou niets te maken hebben met schietpartij en zou als toevallige voorbijganger zijn geraakt door een verdwaalde kogel. Ze zou in haar rug zijn geraakt. Volgens het Belgische Openbaar Ministerie is de vrouw met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar is ze niet in levensgevaar.

Op de vlucht
De schietpartij vond plaats rond 16:30 uur in het centrum van 's-Gravenvoeren, net over de grens bij Noorbeek. De politie reed een auto met een Duits kenteken klem nadat de chauffeur op de vlucht sloeg tijdens een politiecontrole. De verdachte zou als eerste hebben geschoten op de agenten. De politie schoot terug en in dat vuurgevecht raakte zowel de verdachte als de vrouw uit Eijsden gewond. De schutter raakte levensgevaarlijk gewond, zo meldt de politie.

De Belgische hulpdiensten rukten massaal uit na de schietpartij. De omgeving werd afgesloten voor het politie-onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen