Overslaan en naar de inhoud gaan

Eijsden-Margraten wil coronamonument: 'Iets met verbinden'

Geplaatst opwoensdag 4 augustus 2021 - 6:58

Eijsden-Margraten denkt nog voor de pandemie daadwerkelijk is overwonnen aan een monument of herdenking voor de slachtoffers en gedupeerden die de coronacrisis in de gemeente heeft gemaakt.

Inwoners is gevraagd om mee te denken over het plan, waarvoor de gemeente 20.000 euro heeft uitgetrokken.

Iets met verbinden
"Het moet iets te maken hebben met verbinden", schrijft de gemeente in de oproep. Het is de bedoeling dat het eindresultaat in alle dorpen van de gemeente te zien zal zijn. De gemeente benadrukt dat de gemeentelijke coronaherdenking niet per se een monument hoeft te zijn, maar bijvoorbeeld ook een wandelroute of een evenement.

Slachtoffers
In Eijsden-Margraten overleden de afgelopen anderhalf jaar 47 mensen aan covid-19, en moesten 117 mensen met coronaverschijnselen worden opgenomen in het ziekenhuis.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen