Overslaan en naar de inhoud gaan

Eijsden-Margraten heeft rijkste inwoners

Geplaatst opwoensdag 7 februari 2018 - 6:45

Limburgers met gemiddeld het meeste vermogen wonen in Eijsden-Margraten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Per huishouden was daar het doorsnee vermogen 133.600 euro in 2016. Dat is inclusief de waarde van de eigen woning.

Goed bemiddeld
Ook inwoners van Nederweert zijn goed bedeeld met een gemiddeld vermogen van 127.400 euro per huishouden. Daarop volgt in de top 3 Mook en Middelaar met 120.800 euro, weet het CBS.

Armste
Heerlenaren zijn het armste van deze provincie waar huishoudens zo'n 3700 euro aan vermogen hebben. In Kerkrade bezit men gemiddeld ook niet al te veel met 6600 euro. Overigens is het vermogen in de hoofdstad ook niet bijster groot. Gemiddeld moet de Maastrichtenaar het doen met 6800 euro.

Rijk en arm
De best bedeelde Nederlanders wonen overigens in Laren. Hun bezittingen hebben een dubbele waarde ten opzicht van de rijkste Limburgers, namelijk 280.700 euro. Rotterdam is de armste gemeente van Nederland met 1900 euro.

Gemiddeld genomen is het vermogen van de Nederlandse huishoudens overigens vorig jaar wel gestegen met bijna 10 procent. Dat komt vooral door de waardestijging van woningen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen