Overslaan en naar de inhoud gaan

Eijsden-Margraten heeft concept-bestuursakkoord rond

Geplaatst opvrijdag 13 mei 2022 - 21:01

De drie coalitiepartijen van Eijsden-Margraten hebben het concept-coalitieakkoord klaar. Ook over de beoogde wethouders is duidelijkheid.

De coalitie bestaat uit CDA, VVD en Eijsden Margraten Lokaal (EML).

Bestuursakkoord
De partijen hebben de afgelopen weken het concept-bestuursakkoord opgesteld onder leiding van voormalig lid van de Gedeputeerde Staten Carla Brugman. Bij het akkoord zijn volgens de coalitie ook de andere partijen en 'het maatschappelijk middenveld' betrokken.

De partijen schrijven in een persbericht dat het akkoord focust of vijf thema's. Het gaat om wonen en leefomgeving, leefstijl, dienstverlening, natuur en landschap en duurzaamheid en klimaatverandering.

Definitief akkoord
Naar verwachting wordt het definitieve akkoord in juni gepresenteerd. Daarbij worden ook de wethouders benoemd. De beoogde wethouders zijn Jan Weling (VVD), Chris Piatek en Mark Gerritsen (EML) en Jos Custers en Gerry Jacobs (CDA).

Lees ook: Links blok niet gelukt in Eijsden-Margraten

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen