Schietpartij kogels_HD (8 aug 2020)

Eijsdense vrouw (41) gewond bij schietpartij in Voeren

Een vrouw uit Eijsden is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een schietpartij in 's-Gravenvoeren. De vrouw zou door een kogel zijn geraakt tijdens een schietpartij tussen een verdachte man en de Belgische politie.

Marechaussee, grenscontrole, kogelvrij vest stock
Marechaussee plukt drugssmokkelaars uit reisbus op A2

De Marechaussee heeft zondagmiddag op de A2 bij Eijsden drie drugssmokkelaars aangehouden die met koffers vol drugs in een reisbus uit Spanje zaten.

schilderij Tom Dumoulin 1
Kerkraadse kunstenares maakt schilderij Tom Dumoulin

Beeldend kunstenaar Miriam Vleugels heeft in opdracht van de fanclub van Tom Dumoulin een metersgroot schilderij van de Limburgse renner gemaakt.

Edit -  wietplantage in pand Putstraat Eijsden nr 1 (30 jun 2020)
Wietplantage in Eijsden opgerold na anonieme tip

Na een anonieme melding heeft de politie dinsdag een hennepplantage opgerold in Eijsden.

Marechaussee, grenscontrole, kogelvrij vest stock
Vermeende witwasser met duizenden euro's cash van A2 geplukt

De Marechaussee heeft maandag op de A2 bij Eijsden een 22-jarige Kosovaar opgepakt die 13.000 cash in zijn auto vervoerde.

Edit - Wasbeer
Wasberen worden niet meer gevangen vanwege coronavirus

Stichting AAP is gestopt met het opvangen en het onvruchtbaar maken van Limburgse wasberen vanwege de coronapandemie. De stichting is bang dat nieuwe wasberen besmet zijn met het virus en zo de apen die nu in de opvang zitten, kunnen besmetten.

Schuttersbeeld Sint Sebastianus terecht (4 mei 2020)
Gestolen schuttersbeeld uit vijver in Maastricht gevist

Bij schutterij Sint Sebastianus uit Oost-Maarland kunnen ze hun geluk niet op. Het in augustus vorig jaar gestolen beeld is weer terecht.

Maasband Project Consortium Grensmaas
Historische grenssteen na 244 jaar gevonden bij Maasband

Bij graafwerkzaamheden in Maasband is een oude grenssteen gevonden. In 1776 werd er tevergeefs al gezocht naar de steen in het Steinse Maasdorp. 244 jaar later is hij eindelijk gevonden.

Luchthaven Bierset Luik Liege
Experts eindelijk aan de slag met overlast vliegtuigen

Een groepje Nederlandse en Belgische experts, dat oplossingen moet bedenken voor de geluidsoverlast in Eijsden van vliegveld bij Bierset bij Luik, is in januari eindelijk voor het eerst bij elkaar gekomen.

Vluchtelingen, migranten
Uitklimmers: 'Investeren in beveiligde parkeerplaatsen'

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) wil dat er geïnvesteerd wordt in beveiligde parkeerplaatsen langs snelwegen. Dat moet volgens de organisatie gebeuren vanwege de toename van het aantal inklimmers.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV