Overslaan en naar de inhoud gaan

Eijer zwaait af als trainer van Fortuna Sittard

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 6:39

Fortuna Sittard moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. René Eijer (56), de huidige oefenmeester van de promovendus, neemt na het huidige seizoen afscheid.

Dat meldt de club op de eigen website. Eijer heeft last van MS, een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Die aandoening zit hem als trainer vaak in de weg.

Nieuwe man
In samenspraak met de club is daarom besloten om een stapje terug te doen. "Ik kan me weliswaar zonder moeite op het veld begeven, maar als er zaken voorgedaan moeten worden dan moet ik afhaken", vertelt de trainer uit Den Helder op de website. "Na een uitgebreide evaluatie van het seizoen hebben we daarom in goed overleg besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Met pijn in het hart, dat wel."

Assistent Hofland
Overigens was assistent-trainer Kevin Hofland dit seizoen vaak degene die langs de lijn stond en actief trainingen leidde, mede vanwege de beperkingen van hoofdtrainer Eijer. Hofland heeft echter nog niet de benodigde trainerspapieren. Het is de bedoeling dat hij die na komend seizoen wél heeft. Dat zou betekenen dat een nieuwe trainer op zijn minst een jaar moet overbruggen.

Eijer en zijn assistenten wisten Fortuna Sittard dit seizoen te behouden voor de Eredivisie. Afgelopen seizoen promoveerde de Sittardse club.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen