Overslaan en naar de inhoud gaan

Eijer zwaait af als trainer van Fortuna Sittard

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 6:39

Fortuna Sittard moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. René Eijer (56), de huidige oefenmeester van de promovendus, neemt na het huidige seizoen afscheid.

Dat meldt de club op de eigen website. Eijer heeft last van MS, een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Die aandoening zit hem als trainer vaak in de weg.

Nieuwe man
In samenspraak met de club is daarom besloten om een stapje terug te doen. "Ik kan me weliswaar zonder moeite op het veld begeven, maar als er zaken voorgedaan moeten worden dan moet ik afhaken", vertelt de trainer uit Den Helder op de website. "Na een uitgebreide evaluatie van het seizoen hebben we daarom in goed overleg besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Met pijn in het hart, dat wel."

Assistent Hofland
Overigens was assistent-trainer Kevin Hofland dit seizoen vaak degene die langs de lijn stond en actief trainingen leidde, mede vanwege de beperkingen van hoofdtrainer Eijer. Hofland heeft echter nog niet de benodigde trainerspapieren. Het is de bedoeling dat hij die na komend seizoen wél heeft. Dat zou betekenen dat een nieuwe trainer op zijn minst een jaar moet overbruggen.

Eijer en zijn assistenten wisten Fortuna Sittard dit seizoen te behouden voor de Eredivisie. Afgelopen seizoen promoveerde de Sittardse club.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen