Overslaan en naar de inhoud gaan

Eijer sleutelt nog aan succesformatie Fortuna Sittard

Geplaatst opvrijdag 10 augustus 2018 - 17:26

Met een relatief onervaren selectie én elf nieuwe spelers staat Fortuna Sittard voor een boeiend avontuur in de Eredivisie.

Trainer René Eijer sleutelt nog aan een formatie die de club succes moet brengen.

De oefenmeester, die dit seizoen ook zelf debuteert op het hoogste niveau, staat zaterdag voor het eerst langs de lijn tijdens een officiële wedstrijd van Fortuna Sittard. Dan is Excelsior de tegenstander in Rotterdam.

Hoop nieuwelingen
Eijer en assistent Kevin Hofland kregen de pittige klus om elf nieuwe spelers in te passen én de ploeg naar een Eredivisie-niveau te tillen. "Het zijn een hoop nieuwelingen", geeft Eijer toe. "Die moeten naar elkaar toe groeien en elkaars kwaliteiten leren kennen. Maar een hoop ploegen kennen ons niet, dus dat wordt spannend."

Sceptici die geen geloof hebben in zijn team, lacht hij weg. "Laat ze maar praten."

Captain Wessel
Fortuna Sittard nam deze zomer afscheid van aanvoerder Perr Schuurs. Zijn collega in het hart van de verdediging, Wessel Dammers, neemt de rol van kapitein over. "De trainer vertelde het voor de groep, dat is wel een moment waar je trots op bent", zegt de oud-Feyenoorder. "Je moet situaties in het veld herkennen, een beetje de leiding geven. Ik heb het gevoel dat dat wel in me zit."

De start van het nieuwe seizoen in de Eredivisie is live te horen bij L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen