Overslaan en naar de inhoud gaan

Eijer sleutelt nog aan succesformatie Fortuna Sittard

Geplaatst opvrijdag 10 augustus 2018 - 17:26

Met een relatief onervaren selectie én elf nieuwe spelers staat Fortuna Sittard voor een boeiend avontuur in de Eredivisie.

Trainer René Eijer sleutelt nog aan een formatie die de club succes moet brengen.

De oefenmeester, die dit seizoen ook zelf debuteert op het hoogste niveau, staat zaterdag voor het eerst langs de lijn tijdens een officiële wedstrijd van Fortuna Sittard. Dan is Excelsior de tegenstander in Rotterdam.

Hoop nieuwelingen
Eijer en assistent Kevin Hofland kregen de pittige klus om elf nieuwe spelers in te passen én de ploeg naar een Eredivisie-niveau te tillen. "Het zijn een hoop nieuwelingen", geeft Eijer toe. "Die moeten naar elkaar toe groeien en elkaars kwaliteiten leren kennen. Maar een hoop ploegen kennen ons niet, dus dat wordt spannend."

Sceptici die geen geloof hebben in zijn team, lacht hij weg. "Laat ze maar praten."

Captain Wessel
Fortuna Sittard nam deze zomer afscheid van aanvoerder Perr Schuurs. Zijn collega in het hart van de verdediging, Wessel Dammers, neemt de rol van kapitein over. "De trainer vertelde het voor de groep, dat is wel een moment waar je trots op bent", zegt de oud-Feyenoorder. "Je moet situaties in het veld herkennen, een beetje de leiding geven. Ik heb het gevoel dat dat wel in me zit."

De start van het nieuwe seizoen in de Eredivisie is live te horen bij L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen