Overslaan en naar de inhoud gaan

Eijer sleutelt nog aan succesformatie Fortuna Sittard

Geplaatst opvrijdag 10 augustus 2018 - 17:26

Met een relatief onervaren selectie én elf nieuwe spelers staat Fortuna Sittard voor een boeiend avontuur in de Eredivisie.

Trainer René Eijer sleutelt nog aan een formatie die de club succes moet brengen.

De oefenmeester, die dit seizoen ook zelf debuteert op het hoogste niveau, staat zaterdag voor het eerst langs de lijn tijdens een officiële wedstrijd van Fortuna Sittard. Dan is Excelsior de tegenstander in Rotterdam.

Hoop nieuwelingen
Eijer en assistent Kevin Hofland kregen de pittige klus om elf nieuwe spelers in te passen én de ploeg naar een Eredivisie-niveau te tillen. "Het zijn een hoop nieuwelingen", geeft Eijer toe. "Die moeten naar elkaar toe groeien en elkaars kwaliteiten leren kennen. Maar een hoop ploegen kennen ons niet, dus dat wordt spannend."

Sceptici die geen geloof hebben in zijn team, lacht hij weg. "Laat ze maar praten."

Captain Wessel
Fortuna Sittard nam deze zomer afscheid van aanvoerder Perr Schuurs. Zijn collega in het hart van de verdediging, Wessel Dammers, neemt de rol van kapitein over. "De trainer vertelde het voor de groep, dat is wel een moment waar je trots op bent", zegt de oud-Feyenoorder. "Je moet situaties in het veld herkennen, een beetje de leiding geven. Ik heb het gevoel dat dat wel in me zit."

De start van het nieuwe seizoen in de Eredivisie is live te horen bij L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen