Overslaan en naar de inhoud gaan

'Eigenlijk moest Cavendish een vermaning krijgen in de Tour'

Geplaatst opdinsdag 4 juli 2017 - 20:46

"Eigenlijk moest Mark Cavendish een vermaning krijgen in de etappe van de Tour de France op dinsdag." Dat zei vaste tafelheer en oud-wielrenner, Gert Jakobs, in het TV-programma Tour de L1mbourg op L1.

De Slowaakse wielrenner Peter Sagan is na de vierde etappe uit de Tour de France gezet. De wedstrijdjury gaf de wereldkampioen uiteindelijk de schuld van de zware crash van Cavendish in de slotmeters van de tumultueuze eindsprint.

Over de kop
Sagan gaf de Brit een stoot met zijn elleboog, waarna de dertigvoudig etappewinnaar op hoge snelheid in de dranghekken reed en over de kop vloog. Hij moest met een schouderblessure naar het ziekenhuis.

Cowboy
Jakobs: "Als je als renner in een sprint, zoals Sagan vandaag, voelt dat iemand vanachter wil passeren, doe je van nature je arm een beetje opzij. Om in dit geval Cavendish niet door te laten. Anders gaat het helemaal fout. Cavendish is wat dat betreft ook een cowboy hoor, die kijkt naar niets", aldus Jakobs.

Zege
Voormalig wielrenner Steven Rooks zei dat iedere sprinter reageert op het moment dat iemand komt. "Het gaat om de zege, om de plek die je op dat moment hebt bemachtigd. Als je een meter van de kant rijdt, en iemand wil daar nog tussendoor: dat kan niet. Dat is onmogelijk. Dat doe je eigenlijk niet", vindt Rooks.

Tour de L1mbourg
Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. Te zien op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508. Meer informatie over Tour de L1mbourg op L1.nl/TourdeLimbourg

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Erik Dekker wil Nederlands Kampioen Mountainbike worden
Video: TdL - Jakobs over Poels (22 jul 2016)
'Froome behoudt geel dankzij Poels'
Ploegleider ziet kansen voor Dumoulin in Tour
Tour de L1mbourg: Franse fans 'verstoren' opnames L1
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen