Overslaan en naar de inhoud gaan

'Eigenlijk moest Cavendish een vermaning krijgen in de Tour'

Geplaatst opdinsdag 4 juli 2017 - 20:46

"Eigenlijk moest Mark Cavendish een vermaning krijgen in de etappe van de Tour de France op dinsdag." Dat zei vaste tafelheer en oud-wielrenner, Gert Jakobs, in het TV-programma Tour de L1mbourg op L1.

De Slowaakse wielrenner Peter Sagan is na de vierde etappe uit de Tour de France gezet. De wedstrijdjury gaf de wereldkampioen uiteindelijk de schuld van de zware crash van Cavendish in de slotmeters van de tumultueuze eindsprint.

Over de kop
Sagan gaf de Brit een stoot met zijn elleboog, waarna de dertigvoudig etappewinnaar op hoge snelheid in de dranghekken reed en over de kop vloog. Hij moest met een schouderblessure naar het ziekenhuis.

Cowboy
Jakobs: "Als je als renner in een sprint, zoals Sagan vandaag, voelt dat iemand vanachter wil passeren, doe je van nature je arm een beetje opzij. Om in dit geval Cavendish niet door te laten. Anders gaat het helemaal fout. Cavendish is wat dat betreft ook een cowboy hoor, die kijkt naar niets", aldus Jakobs.

Zege
Voormalig wielrenner Steven Rooks zei dat iedere sprinter reageert op het moment dat iemand komt. "Het gaat om de zege, om de plek die je op dat moment hebt bemachtigd. Als je een meter van de kant rijdt, en iemand wil daar nog tussendoor: dat kan niet. Dat is onmogelijk. Dat doe je eigenlijk niet", vindt Rooks.

Tour de L1mbourg
Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. Te zien op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508. Meer informatie over Tour de L1mbourg op L1.nl/TourdeLimbourg

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Breukink: Dumoulin wordt betere renner dan ik
Johan Museeuw heeft grote bewondering voor Rob Ruijgh
'Overslaan Vuelta verstandige keuze Dumoulin'
Erik Dekker wil Nederlands Kampioen Mountainbike worden
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen