Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenares van bedreigde kledingzaak: 'Zit helemaal stuk'

Geplaatst opwoensdag 2 januari 2019 - 16:32

Eén van de twee eigenaressen van de kledingzaak aan de Bolwaterstraat in Venlo, die is gesloten na serieuze dreiging vanuit het criminele circuit, zegt er flink doorheen te zitten.

Haar winkel is al dagen onderwerp van gesprek én onderzoek. Tegenover L1 laat ze weten dat ze 'helemaal stuk' zit.

Lees ook: Dreiging crimineel milieu Venlo: onderzoek tweede schietpartij

Anonieme bedreiging
De vrouw en haar compagnon mogen niets vertellen over de aard van de bedreigingen. Een anonieme afzender verstuurde een bedreiging die te maken had met de winkel. Daarop schakelde één van de eigenaressen van de kledingzaak de politie in. Agenten hebben vervolgens een kijkje genomen in en rondom de zaak, maar volgens de eigenaren is er niets waargenomen.

Geen dekmantel
Het gonsde echter al gauw van de geruchten rondom de winkel, bijvoorbeeld dat deze een dekmantel zou zijn voor criminele activiteiten. 'Wij zijn twee jonge meiden die proberen door middel van eigen spaargeld een mooie zaak op te bouwen, wat in deze tijd al niet makkelijk is', staat er in een statement dat op de Facebook-pagina van de twee stond.

Aan de schandpaal
Burgemeester Antoin Scholten en het Openbaar Ministerie schatten de dreiging echter zo hoog in, dat er zwaarbewapende agenten zijn ingezet om de veiligheid van burgers te waarborgen. Een 35-jarige Venlonaar mag daarnaast twee weken lang de gemeente niet in, om zijn veiligheid en die van anderen te waarborgen. 'Bedankt, meneer de burgemeester! Bedankt dat mijn openheid en eerlijkheid naar politie en justitie zo bestraft wordt', staat er in het Facebook-statement.

Over de man die Venlo niet in mag, wil de eigenaresse niets kwijt. Ze verwijst daarvoor naar haar compagnon, die vooralsnog onbereikbaar is.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen