Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenares van bedreigde kledingzaak: 'Zit helemaal stuk'

Geplaatst opwoensdag 2 januari 2019 - 16:32

Eén van de twee eigenaressen van de kledingzaak aan de Bolwaterstraat in Venlo, die is gesloten na serieuze dreiging vanuit het criminele circuit, zegt er flink doorheen te zitten.

Haar winkel is al dagen onderwerp van gesprek én onderzoek. Tegenover L1 laat ze weten dat ze 'helemaal stuk' zit.

Lees ook: Dreiging crimineel milieu Venlo: onderzoek tweede schietpartij

Anonieme bedreiging
De vrouw en haar compagnon mogen niets vertellen over de aard van de bedreigingen. Een anonieme afzender verstuurde een bedreiging die te maken had met de winkel. Daarop schakelde één van de eigenaressen van de kledingzaak de politie in. Agenten hebben vervolgens een kijkje genomen in en rondom de zaak, maar volgens de eigenaren is er niets waargenomen.

Geen dekmantel
Het gonsde echter al gauw van de geruchten rondom de winkel, bijvoorbeeld dat deze een dekmantel zou zijn voor criminele activiteiten. 'Wij zijn twee jonge meiden die proberen door middel van eigen spaargeld een mooie zaak op te bouwen, wat in deze tijd al niet makkelijk is', staat er in een statement dat op de Facebook-pagina van de twee stond.

Aan de schandpaal
Burgemeester Antoin Scholten en het Openbaar Ministerie schatten de dreiging echter zo hoog in, dat er zwaarbewapende agenten zijn ingezet om de veiligheid van burgers te waarborgen. Een 35-jarige Venlonaar mag daarnaast twee weken lang de gemeente niet in, om zijn veiligheid en die van anderen te waarborgen. 'Bedankt, meneer de burgemeester! Bedankt dat mijn openheid en eerlijkheid naar politie en justitie zo bestraft wordt', staat er in het Facebook-statement.

Over de man die Venlo niet in mag, wil de eigenaresse niets kwijt. Ze verwijst daarvoor naar haar compagnon, die vooralsnog onbereikbaar is.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen