Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenares doodgebeten kat Tegelen sluit hoofdstuk af

Geplaatst opzondag 16 december 2018 - 11:47

De eigenaar van de hond die half november in Tegelen een kat heeft doodgebeten, is via Facebook opgespoord.

Het baasje van de hond heeft de kosten van de dierenarts vergoed en hij belooft zijn honden voortaan vast te houden. Dat laat eigenares Monika Verheij van de kat weten.

Weinig geluk
Kat Abel was pas een jaar geleden vanuit het dierenasiel in Born naar zijn nieuwe bazinnetje in Tegelen verhuisd. De kat waande zich half november veilig in de eigen tuin, maar een loslopende hond drong er binnen en takelde het diertje ernstig toe.

Lees ook: Kat overleeft aanval door hond in eigen achtertuin niet

Spuitje
Eigenares Monika ging met het zwaargewonde beestje naar de dierenarts, maar die kon niets anders meer doen dan het diertje laten inslapen.

Tipgevers
Via Facebook vroeg Monika mensen om hulp, om op die manier het baasje van de loslopende hond op te sporen. Het baasje werd gevonden en Monika schreef hem een brief. Ook ging de politie bij hem langs.

Streep eronder
Volgens Monika heeft het baasje inmiddels zijn welgemeende excuses aangeboden en de kosten voor de dierenarts vergoed. Ook heeft hij beloofd zijn honden niet meer los te laten lopen. Voor Monika is dat de reden om een streep te zetten onder het vervelende hoofdstuk.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen