Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar veerpont blij dat aanvaring is gefilmd

Geplaatst opwoensdag 3 februari 2021 - 22:04

Ton Paulus is blij dat de aanvaring tussen zijn veerpont en een vrachtschip dinsdagmiddag is gefilmd door mensen die in de buurt waren.

"Daaruit blijkt duidelijk dat we geen schuld hebben aan deze aanvaring. We lagen stil op de kant", zegt de eigenaar van het veerbedrijf.

Lees ook: Aanvaring op de Maas: stuurloos schip botst tegen veerpont

Dat is in het verleden wel eens anders geweest volgens hem. In Lottum en Broekhuizen zijn in het verleden al veerponten van zijn bedrijf door schepen geraakt. "Dat gebeurde 's nachts. Dan is het lastig om later een dader te identificeren. Bij een geval wisten we het schip te traceren met verf van ons pont erop. Die schipper ontkende alles. Tja, dan draaien we zelf voor de schade op", verzucht Paulus.

Laadklep
Ook deze keer is er flink wat averij. Een laadklep is van de veerboot losgekomen. "Gelukkig wist een duikteam die dinsdag op tijd te vinden. De klep lag 30 meter verderop, meegevoerd door de stroming. De duikers hebben hem zolang op de bodem vastgezet. Een kraanschip komt deze week om de klep eruit te hijsen en weer te installeren. Verder is hydraulische lier kapot en de hijskettingen zijn stuk."

Lees ook: Op zoek naar anker van schip na aanvaring op de Maas

De schade en de reparatie lopen samen in de duizenden euro's, verwacht Paulus. "Hoewel het verzekeringswerk is, ben ik al blij als het bij 10.000 euro blijft. Maar ik vrees het ergste. Alleen al zo'n duikteam en kraanschip, begin maar te tellen."

Hoogwater
Naast de materiële schade incasseert het veerbedrijf ook een mentale dreun. "Het hoogwater is aan het zakken. We hadden deze woensdag verwacht om eindelijk weer te kunnen varen. We lagen door de lockdown al een hele poos stil. Dit is een nieuwe klap."

Veerdienst hervat
Omdat het kraanschip momenteel een klus klaart voor Rijkswaterstaat, is het even wachten voordat de laadklep boven water komt. Toch blijft Paulus optimistisch. Als de reparatie voorspoedig verloopt, hoopt hij vrijdag of zaterdag toch weer mensen over te zetten over de Maas tussen Baarlo en Steyl.

Wie niet aan de rivieroever wil blijven steken, moet daarvoor even de website van de veerdienst raadplegen.

Sinds 1914
In 1914 startte Gilles Paulus het huidige veerbedrijf. Kleinzoon Ton nam het in 1973 over en vaart sinds 1979 heen en weer tussen Baarlo en Steyl. Momenteel onderhoudt Ton Paulus Veerbedrijf tien veerverbindingen en telt zijn onderneming ongeveer 70 medewerkers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen