Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar veerpont blij dat aanvaring is gefilmd

Geplaatst opwoensdag 3 februari 2021 - 22:04

Ton Paulus is blij dat de aanvaring tussen zijn veerpont en een vrachtschip dinsdagmiddag is gefilmd door mensen die in de buurt waren.

"Daaruit blijkt duidelijk dat we geen schuld hebben aan deze aanvaring. We lagen stil op de kant", zegt de eigenaar van het veerbedrijf.

Lees ook: Aanvaring op de Maas: stuurloos schip botst tegen veerpont

Dat is in het verleden wel eens anders geweest volgens hem. In Lottum en Broekhuizen zijn in het verleden al veerponten van zijn bedrijf door schepen geraakt. "Dat gebeurde 's nachts. Dan is het lastig om later een dader te identificeren. Bij een geval wisten we het schip te traceren met verf van ons pont erop. Die schipper ontkende alles. Tja, dan draaien we zelf voor de schade op", verzucht Paulus.

Laadklep
Ook deze keer is er flink wat averij. Een laadklep is van de veerboot losgekomen. "Gelukkig wist een duikteam die dinsdag op tijd te vinden. De klep lag 30 meter verderop, meegevoerd door de stroming. De duikers hebben hem zolang op de bodem vastgezet. Een kraanschip komt deze week om de klep eruit te hijsen en weer te installeren. Verder is hydraulische lier kapot en de hijskettingen zijn stuk."

Lees ook: Op zoek naar anker van schip na aanvaring op de Maas

De schade en de reparatie lopen samen in de duizenden euro's, verwacht Paulus. "Hoewel het verzekeringswerk is, ben ik al blij als het bij 10.000 euro blijft. Maar ik vrees het ergste. Alleen al zo'n duikteam en kraanschip, begin maar te tellen."

Hoogwater
Naast de materiële schade incasseert het veerbedrijf ook een mentale dreun. "Het hoogwater is aan het zakken. We hadden deze woensdag verwacht om eindelijk weer te kunnen varen. We lagen door de lockdown al een hele poos stil. Dit is een nieuwe klap."

Veerdienst hervat
Omdat het kraanschip momenteel een klus klaart voor Rijkswaterstaat, is het even wachten voordat de laadklep boven water komt. Toch blijft Paulus optimistisch. Als de reparatie voorspoedig verloopt, hoopt hij vrijdag of zaterdag toch weer mensen over te zetten over de Maas tussen Baarlo en Steyl.

Wie niet aan de rivieroever wil blijven steken, moet daarvoor even de website van de veerdienst raadplegen.

Sinds 1914
In 1914 startte Gilles Paulus het huidige veerbedrijf. Kleinzoon Ton nam het in 1973 over en vaart sinds 1979 heen en weer tussen Baarlo en Steyl. Momenteel onderhoudt Ton Paulus Veerbedrijf tien veerverbindingen en telt zijn onderneming ongeveer 70 medewerkers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen