Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar veerboot verwacht strop door stremming Maas

Geplaatst opdinsdag 3 januari 2017 - 15:52

Veerpontbaas Ton Paulus uit Velden denkt duizenden euro's schade te hebben omdat zijn veerboot tussen Middelaar en Cuijk stil ligt.

Dat komt door de botsing van een binnenvaartschip met de stuw bij Grave vorige week. Het water zakte na de botsing steeds verder en daardoor ligt de veerboot van Paulus vast. Bovendien kunnen automobilisten, fietsers en voetgangers niet eens op zijn pont komen, omdat het waterpeil drie meter lager ligt dan de kade.

Verzekerd
Paulus legt de rekening van de schade neer bij de verzekering van de binnenvaartschipper. Hij heeft er wel vertrouwen in dat hij het geld terugkrijgt. "Als anderen door onze schuld schade hebben, zullen wij ook moeten betalen. Maar daar zijn wij voor verzekerd."

Reparatie
Rijkswaterstaat gaat zo snel mogelijk de schade aan de stuw proberen te repareren waarna het water weer stijgt waardoor de boten weer normaal kunnen varen. Automobilisten en fietsers moeten nu ver omrijden en verliezen daardoor veel tijd.

Youtube, Nachtfotograaf

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Waterpeil stijgt: scheepvaart op Maas volledig hervat
ANP
Hoogleraar vindt dijk bij stuw Grave niet dé oplossing
Kritiek op trage aanpak problemen Maas, noodplan ontbreekt
ANP
Problemen stuw Grave kosten Barge Terminal drie ton
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen