Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar trekt stekker uit verliesgevend TV Limburg

Geplaatst opvrijdag 15 april 2016 - 18:07

TV Limburg stopt per 1 juli met uitzenden. De zender maakt te veel verlies om nog langer in de lucht te blijven.

De Belgische eigenaar, uitgeverij Concentra, heeft vrijdag besloten de stekker uit de zender te trekken.

Ontslag
​Concentra-directeur Marc Vangeel heeft de 12 medewerkers ontslag aangezegd. "Dat was een zware beslissing, want het gaat over mensen die ongelooflijk hard voor de zender hebben gewerkt." Ondanks de inzet van het personeel lukte het niet TV Limburg met reclames rendabel te exploiteren. Ieder jaar moest er geld bij. Sinds Concentra in 2008 TV Limburg overnam heeft de Vlaamse uitgever er 12 miljoen euro op verloren.

Televisie
Concentra, dat ook eigenaar is van de Limburgse kranten, heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan de zender in de lucht te houden. Volgens voormalig Limburger-hoofdredacteur en huidig projectmanager bij Concentra Huub Paulissen was dat echter niet mogelijk. "TV Limburg heeft de voorbije jaren al fors bezuinigd op kosten. Met nog minder mensen en middelen dan nu, kun je geen representatieve televisie maken."

Vlaanderen
Dat TV Limburg zoveel verliest draait, is opmerkelijk omdat de zusterzender TV Limburg in Vlaanderen juist zeer goed draait. Volgens
Vangeel was het 'ontstellend' om vast te stellen dat de formule die in Belgisch-Limburg zo succesvol is, aan deze kant van de grens jaarlijks rode cijfers schrijft. In België heeft TV Limburg het monopolie in de regio, in Nederlands-Limburg kan de zender niet opboksen tegen de gesubsidieerde omroep L1.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen