Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar trekt stekker uit verliesgevend TV Limburg

Geplaatst opvrijdag 15 april 2016 - 18:07

TV Limburg stopt per 1 juli met uitzenden. De zender maakt te veel verlies om nog langer in de lucht te blijven.

De Belgische eigenaar, uitgeverij Concentra, heeft vrijdag besloten de stekker uit de zender te trekken.

Ontslag
​Concentra-directeur Marc Vangeel heeft de 12 medewerkers ontslag aangezegd. "Dat was een zware beslissing, want het gaat over mensen die ongelooflijk hard voor de zender hebben gewerkt." Ondanks de inzet van het personeel lukte het niet TV Limburg met reclames rendabel te exploiteren. Ieder jaar moest er geld bij. Sinds Concentra in 2008 TV Limburg overnam heeft de Vlaamse uitgever er 12 miljoen euro op verloren.

Televisie
Concentra, dat ook eigenaar is van de Limburgse kranten, heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan de zender in de lucht te houden. Volgens voormalig Limburger-hoofdredacteur en huidig projectmanager bij Concentra Huub Paulissen was dat echter niet mogelijk. "TV Limburg heeft de voorbije jaren al fors bezuinigd op kosten. Met nog minder mensen en middelen dan nu, kun je geen representatieve televisie maken."

Vlaanderen
Dat TV Limburg zoveel verliest draait, is opmerkelijk omdat de zusterzender TV Limburg in Vlaanderen juist zeer goed draait. Volgens
Vangeel was het 'ontstellend' om vast te stellen dat de formule die in Belgisch-Limburg zo succesvol is, aan deze kant van de grens jaarlijks rode cijfers schrijft. In België heeft TV Limburg het monopolie in de regio, in Nederlands-Limburg kan de zender niet opboksen tegen de gesubsidieerde omroep L1.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen