Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eigenaar trekt stekker uit verliesgevend TV Limburg

Geplaatst opvrijdag 15 april 2016 - 18:07

TV Limburg stopt per 1 juli met uitzenden. De zender maakt te veel verlies om nog langer in de lucht te blijven.

De Belgische eigenaar, uitgeverij Concentra, heeft vrijdag besloten de stekker uit de zender te trekken.

Ontslag
​Concentra-directeur Marc Vangeel heeft de 12 medewerkers ontslag aangezegd. "Dat was een zware beslissing, want het gaat over mensen die ongelooflijk hard voor de zender hebben gewerkt." Ondanks de inzet van het personeel lukte het niet TV Limburg met reclames rendabel te exploiteren. Ieder jaar moest er geld bij. Sinds Concentra in 2008 TV Limburg overnam heeft de Vlaamse uitgever er 12 miljoen euro op verloren.

Televisie
Concentra, dat ook eigenaar is van de Limburgse kranten, heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan de zender in de lucht te houden. Volgens voormalig Limburger-hoofdredacteur en huidig projectmanager bij Concentra Huub Paulissen was dat echter niet mogelijk. "TV Limburg heeft de voorbije jaren al fors bezuinigd op kosten. Met nog minder mensen en middelen dan nu, kun je geen representatieve televisie maken."

Vlaanderen
Dat TV Limburg zoveel verliest draait, is opmerkelijk omdat de zusterzender TV Limburg in Vlaanderen juist zeer goed draait. Volgens
Vangeel was het 'ontstellend' om vast te stellen dat de formule die in Belgisch-Limburg zo succesvol is, aan deze kant van de grens jaarlijks rode cijfers schrijft. In België heeft TV Limburg het monopolie in de regio, in Nederlands-Limburg kan de zender niet opboksen tegen de gesubsidieerde omroep L1.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen