Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar sportschool: 'Vreemd dat wij nu niet open mogen'

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2020 - 16:49

De fitnessbranche heeft woensdag verontwaardigd gereageerd op het besluit van het kabinet om sportscholen voorlopig dicht te houden.

Het kabinet moet het plan om de sportscholen pas in september weer open te laten gaan, nog eens nader bekijken, vindt een aantal partijen.

Aangescherpt
"Wij zijn sowieso altijd bezig met de hygiëne binnen het bedrijf. Dit wordt nu nog aangescherpt, maar dan moet je denken aan het temperaturen van mensen die binnenkomen, het reserveren, de anderhalve meter afstand, het desinfecteren van de toestellen voor en na het gebruik. Alles is getackeld", vertelt Enrico van den Beuken, eigenaar Sportcentrum Helden. "het is heel vreemd dat we niet behoren tot de groep die open mag."

Onacceptabel
Brancheorganisatie NL Actief noemt het dicht houden van sportscholen "onacceptabel". De sector had al een protocol klaarliggen waarbij genoeg afstand tussen sporters wordt gehouden.

Een petitie om de sportscholen eerder open te laten gaan is inmiddels bijna 60.000 keer ondertekend.

Zweet
Premier Mark Rutte legde woensdag uit dat hij meer duidelijkheid wil over de verspreiding van het coronavirus door bijvoorbeeld zweet. "Voor sportscholen geldt dat we met de branche bekijken of verantwoord openen eerder mogelijk is", aldus de minister-president.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen