Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar snackbar sluit na 36 jaar met overval en klaplong

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 21:49

De daders van de gewelddadige overval op snackbar Bie Funske in Munstergeleen zijn nog altijd voortvluchtig.

De politie vertoonde dinsdag camerabeelden van de overvallers in Opsporing Verzocht. Daarop is te zien hoe de twee lange en donkergeklede overvallers tegen middernacht op 10 februari dit jaar richting de snackbar lopen. De eigenaar is dan nog in z'n eentje bezig de zaak schoon te maken. Zijn vrouw is rond 20:00 uur die avond al naar hun woning boven de zaak gegaan.

Lees ook: Politie komt met beelden overvallers cafetaria

Emmer zeepsop
Een van de mannen loopt dan de zaak binnen en roept meteen dat het om een overval gaat. In een reflex gooit de eigenaar een emmer zeepsop over de overvaller heen. De tweede overvaller staat dan nog in de deuropening. Er ontstaat een worsteling tussen de eigenaar en de eerste overvaller. Totdat de tweede overvaller een schot lost. Daarna gaan de mannen ervandoor. Op camerabeelden is te zien dat ze richting de Haagstraat zijn gevlucht.

Zwaargewond
De vrouw van de eigenaar snelt op het tumult af en ziet dat haar man bloedt aan zijn rug. Hij wordt met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Behalve de bloedende wond aan zijn rug heeft hij tijdens de worsteling ook een klaplong opgelopen.

Beschrijving
Tijdens hun vlucht hebben de overvallers iets laten vallen. De politie wil niet zeggen wat dit is, maar wel dat er uitgebreid sporenonderzoek op is gedaan. De eerste dader was volgens het slachtoffer gekleed in donkere 'ninjakleding'. Het gaat om een Nederlands sprekende man van ongeveer 1.80 meter groot. De tweede man was ook donker gekleed en iets groter dan de eerste dader.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar mensen die de overvallers de avond van 10 februari richting de snackbar aan de Peterstraat hebben zien lopen, of de mannen na de overval hebben zien wegvluchten. Een van de twee had daarbij een nat pak.

Nare herinnering
Het echtpaar dat snackbar Bie Funske 36 jaar lang heeft gerund, is inmiddels met pensioen. Maar door de overval heeft de herinnering aan alle jaren in hun zaak een zwart randje gekregen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen