Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar saunaclub YinYang: inval is 'blunder van justitie'

Geplaatst opzondag 27 november 2016 - 10:47

De inval van politie en Openbaar Ministerie (OM) bij saunaclub YinYang in Roermond is zaterdagavond volgens de eigenaar "een grote blunder" geweest.

Volgens hem is er geen enkel bewijs voor witwaspraktijken of uitbuiting aangetroffen. Wel heeft de inval, compleet met arrestatieteam, een enorme ravage aangericht.

Opgeruimd
Met man en macht wordt zondagochtend alles weer netjes gemaakt, zodat de club om 13:00 uur weer open kan, vertelt de eigenaar. De politie heeft op dit moment nog geen resultaten van de actie bekendgemaakt.

Inval
Politie en justitie vielen zaterdagavond de saunaclub in Roermond en nog vijf andere panden in Nederland en België binnen. Ze waren op zoek naar bewijs voor witwaspraktijken en uitbuiting.

Lees ook: Politie en justitie vallen seksclub in Roermond binnen

Witwassen
De actie kwam voort uit een groot witwasonderzoek, vertelde Thomas Aling, woordvoerder van de Landelijke Politie. De honderden aanwezige bezoekers konden na verhoor weer naar huis. De vrouwen die in deze club werken, werden verhoord door mensenhandel-rechercheurs. "We kijken of het werk dat ze doen, klopt met de regels", lichtte Aling zaterdagavond toe.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie en justitie vallen seksclub in Roermond binnen
Eigenaar seksclub wil geld zien van OM na inval
Advocaat vecht sluiting seksclub YinYang aan
Politie onderzoekt link tussen seksclub en Satudarah
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen