Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar overvallen hotel: 'Hier valt niks te halen'

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 11:24

Christophe Beaumont, eigenaar van het Maastrichtse hotel The Dutch dat dinsdagavond werd overvallen, snapt niet waarom de daders het gemunt hadden op zijn hotel. "Hier valt niks te halen", zegt hij tegen L1.

Een gemaskerde man met een wapen sloeg dinsdagavond om 21:45 uur toe in het hotel aan de Wilhelminasingel.

Geldlade
Ten minste één overvaller ging het hotel binnen en hield een medewerker onder schot. Hij zou er vervolgens met een geldlade vandoor zijn gegaan. Hoeveel er is buitgemaakt, kon de politie nog niet zeggen. Maar Beaumont zegt dat het niet veel kan zijn. "Nooit meer dan 200 euro. Ik snap ook niet dat ze denken dat er bij een hotel iets te halen valt."

Nazorg
De medewerker die onder schot werd gehouden hield er lichamelijk niets aan over. "Wel wordt er nazorg geregeld", zegt de hoteleigenaar. "Voor de medewerkers is het een heel vervelend incident. Iedereen gaat er anders mee om. Ik ben trots op mijn personeel, want ze zijn er goed mee omgegaan. De medewerker bleef rustig en belde meteen 112."

Lees ook: Nog twee verdachten aangehouden na overval hotel

Auto
De overvaller kon snel na zijn daad worden opgepakt. Ook sloeg de politie nog een andere verdachte in de omgeving van het hotel in de boeien. Volgens getuigen was er ook een auto bij de overval betrokken. De politie in het Heuvelland wist de auto op snelweg A79 te traceren en heeft de bestuurder aangehouden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen