Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar overvallen hotel: 'Hier valt niks te halen'

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 11:24

Christophe Beaumont, eigenaar van het Maastrichtse hotel The Dutch dat dinsdagavond werd overvallen, snapt niet waarom de daders het gemunt hadden op zijn hotel. "Hier valt niks te halen", zegt hij tegen L1.

Een gemaskerde man met een wapen sloeg dinsdagavond om 21:45 uur toe in het hotel aan de Wilhelminasingel.

Geldlade
Ten minste één overvaller ging het hotel binnen en hield een medewerker onder schot. Hij zou er vervolgens met een geldlade vandoor zijn gegaan. Hoeveel er is buitgemaakt, kon de politie nog niet zeggen. Maar Beaumont zegt dat het niet veel kan zijn. "Nooit meer dan 200 euro. Ik snap ook niet dat ze denken dat er bij een hotel iets te halen valt."

Nazorg
De medewerker die onder schot werd gehouden hield er lichamelijk niets aan over. "Wel wordt er nazorg geregeld", zegt de hoteleigenaar. "Voor de medewerkers is het een heel vervelend incident. Iedereen gaat er anders mee om. Ik ben trots op mijn personeel, want ze zijn er goed mee omgegaan. De medewerker bleef rustig en belde meteen 112."

Lees ook: Nog twee verdachten aangehouden na overval hotel

Auto
De overvaller kon snel na zijn daad worden opgepakt. Ook sloeg de politie nog een andere verdachte in de omgeving van het hotel in de boeien. Volgens getuigen was er ook een auto bij de overval betrokken. De politie in het Heuvelland wist de auto op snelweg A79 te traceren en heeft de bestuurder aangehouden.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen