Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar lampenfabriek: 'Niet te bevatten'

Geplaatst opdinsdag 5 februari 2019 - 8:24

Eigenaar William Joosten van lampenfabriek Masterlight in Panningen is zwaar aangeslagen door de brand die zijn bedrijf in de as heeft gelegd.

Rond 04:00 uur in de nacht van maandag op dinsdag werd hij gebeld. Eerst kwam er een melding van een inbraakalarm. Daarna de brandmelding.

Meldingen
"Volgens de brandweer hoeft de inbraakmelding niet te betekenen dat er ook echt een inbraak was", zegt de aangeslagen eigenaar. "De brandweer heeft uitgelegd dat er ook bijvoorbeeld een deur open kan zijn gegaan door de brand en dat daardoor het inbraakalarm is afgegaan."

Lees ook: Grote brand legt lampenfabriek Panningen in de as

'Niet te bevatten'
Joosten is al sinds 04:00 uur op industrieterrein Panningen, bij zijn uitgebrande pand. "Het is niet te bevatten. Ik heb eerst een half uur staan janken bij het pand."

Vooruit
Maar de geëmotioneerde eigenaar realiseerde zich al snel dat het geen zin heeft om bij de pakken neer te gaan zitten. "We gaan door, we zetten onze schouders eronder. De knop moet om. We moeten verder nu, dat zijn we verplicht aan onze leveranciers en onze medewerkers." Bij het bedrijf werken zo'n 40 mensen.

Werkzaamheden
Het personeel kan dinsdag het werk oppakken vanuit de kantine van een omliggend bedrijf. Eerst worden klanten en leveranciers geïnformeerd over de brand.

Verslagenheid
Ook het personeel van Masterlight is zwaar onder de indruk van de brand. Werknemer Bob Beumers: "We hebben meegemaakt dat het bedrijf van heel klein is opgebouwd tot wat het nu was, natuurlijk waren én zijn we daar trots op. Verschrikkelijk om dit mee te maken."

Vuurzee
Het pand van 50 bij 70 meter stond al snel na het uitbreken van de brand in lichterlaaie. De brandweer richtte zich er dan ook al snel op de omliggende gebouwen te beschermen tegen het overslaan van het vuur.

Oorzaak
Over de oorzaak van de brand tasten brandweer en politie nog in het duister. Naar verwachting zal de brandweer nog een groot deel van de ochtend bezig zijn met nablussen. Pas daarna kan de politie beginnen met het onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Eerdere brand
Op het industrieterrein in Panningen heeft in september ook een grote brand gewoed. Die legde een bedrijfsverzamelgebouw volledig in de as. Daardoor waren verschillende bedrijven gedupeerd. Vermoed wordt dat die brand destijds is aangestoken.

Lees ook: Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Panningen

Audio: L1 Radio

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen