Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar hotel na brand: 'Dit is grootste nachtmerrie'

Geplaatst opzaterdag 6 april 2019 - 12:42

De eigenaar van hotel Beaumont in Maastricht is erg geschrokken na de brand zaterdagochtend.

Bij de brand kwam een hotelgast om het leven.

Vreselijk
"Dit is vreselijk. Dit is één van je grootste nachtmerries als hotelier. Dit is het ergste wat er kan gebeuren", zegt Christophe Beaumont tegen L1. De brand brak zaterdagochtend uit rond 05:45 uur in een kamer op de tweede etage van het hotel in het centrum van Maastricht.

Onderzoek
Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De politie is nog bezig met het onderzoek. "Nog niet alle kamers zijn vrijgegeven in verband met het onderzoek", zegt Beaumont. "We proberen zo veel mogelijk om gasten een andere kamer te geven. Sommige gasten moeten helaas geduldig zijn. We zijn helaas afhankelijk van de politie en brandweer."

Lees ook: Dodelijk slachtoffer bij hotelbrand in centrum Maastricht

Evacuatie
Twee hotelgasten vertellen dat het brandalarm plots afging. "We dachten eerst aan een storing, maar het alarm bleef afgaan en toen zijn we naar beneden gegaan. Meteen daarna kwam de brandweer en de politie en zijn we geëvacueerd." Volgens de eigenaar van het hotel is de evacuatie goed verlopen en hebben de nachtportier en de bhv-medewerkers van het hotel goed gehandeld. "We moeten er nu voor zorgen dat we er zijn voor de rest van onze gasten", zegt Beaumont.

Over de identiteit van het slachtoffer is niets bekend gemaakt.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen