Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar hooi Cannerberg: 'Je voelt je verantwoordelijk'

Geplaatst opmaandag 24 juli 2017 - 17:05

Mathieu Vrancken, de boer die zijn hooibalen had opgeslagen in de grotten tussen Kanne en Maastricht, zit met zijn handen in het haar.

Hij is vijf dagen in de weer om hulp te bieden waar dat mogelijk is.

Getipt
In de nacht van donderdag op vrijdag werd hij getipt dat er rook uit de grotten kwam. Vrancken is de eigenaar van het hooi en stro in de grotten onder de Cannerberg. De eerste dagen kon hij nog helpen, maar vijf dagen na het ontstaan van de brand kan ook zijn hulp niet meer veel uitrichten.

Verantwoordelijkheid
Vrancken vindt het vervelend dat zijn naaste buren veel overlast ervaren van de rook die uit de grotten komt: "Je voelt je verantwoordelijk, hoewel je dat niet bent. Er is overlast voor de omgeving, voor de buren, de mensen van het dorp, de mensen van Château Neercanne. Dat is moeilijk en dat geeft een onbehaaglijk gevoel."

Verdachten gezien
In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee Belgische mannen van in de twintig opgepakt en verhoord. Later zijn ze weer vrijgelaten, maar ze blijven verdacht. Vrancken heeft hen vóór de brand nog in de grot gezien. Wat de twee mannen daar deden is onduidelijk. "Ik heb kort ervoor twee mensen gezien en gesproken in de grot. Dat heb ik ook doorgegeven aan de politie en zij zijn onderzoek aan het doen."

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zorgen om rookschade aan historisch tableau Neercanne
Grotten na hooibrand weer in gebruik
Nieuwe bluspoging bij grotbrand Maastricht
Hulpdiensten controleren luchtkwaliteit vanwege grotbrand
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen