Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar hooi Cannerberg: 'Je voelt je verantwoordelijk'

Geplaatst opmaandag 24 juli 2017 - 17:05

Mathieu Vrancken, de boer die zijn hooibalen had opgeslagen in de grotten tussen Kanne en Maastricht, zit met zijn handen in het haar.

Hij is vijf dagen in de weer om hulp te bieden waar dat mogelijk is.

Getipt
In de nacht van donderdag op vrijdag werd hij getipt dat er rook uit de grotten kwam. Vrancken is de eigenaar van het hooi en stro in de grotten onder de Cannerberg. De eerste dagen kon hij nog helpen, maar vijf dagen na het ontstaan van de brand kan ook zijn hulp niet meer veel uitrichten.

Verantwoordelijkheid
Vrancken vindt het vervelend dat zijn naaste buren veel overlast ervaren van de rook die uit de grotten komt: "Je voelt je verantwoordelijk, hoewel je dat niet bent. Er is overlast voor de omgeving, voor de buren, de mensen van het dorp, de mensen van Château Neercanne. Dat is moeilijk en dat geeft een onbehaaglijk gevoel."

Verdachten gezien
In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee Belgische mannen van in de twintig opgepakt en verhoord. Later zijn ze weer vrijgelaten, maar ze blijven verdacht. Vrancken heeft hen vóór de brand nog in de grot gezien. Wat de twee mannen daar deden is onduidelijk. "Ik heb kort ervoor twee mensen gezien en gesproken in de grot. Dat heb ik ook doorgegeven aan de politie en zij zijn onderzoek aan het doen."

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zorgen om rookschade aan historisch tableau Neercanne
Grotten na hooibrand weer in gebruik
Nieuwe bluspoging bij grotbrand Maastricht
Hulpdiensten controleren luchtkwaliteit vanwege grotbrand
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen