Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar hooi Cannerberg: 'Je voelt je verantwoordelijk'

Geplaatst opmaandag 24 juli 2017 - 17:05

Mathieu Vrancken, de boer die zijn hooibalen had opgeslagen in de grotten tussen Kanne en Maastricht, zit met zijn handen in het haar.

Hij is vijf dagen in de weer om hulp te bieden waar dat mogelijk is.

Getipt
In de nacht van donderdag op vrijdag werd hij getipt dat er rook uit de grotten kwam. Vrancken is de eigenaar van het hooi en stro in de grotten onder de Cannerberg. De eerste dagen kon hij nog helpen, maar vijf dagen na het ontstaan van de brand kan ook zijn hulp niet meer veel uitrichten.

Verantwoordelijkheid
Vrancken vindt het vervelend dat zijn naaste buren veel overlast ervaren van de rook die uit de grotten komt: "Je voelt je verantwoordelijk, hoewel je dat niet bent. Er is overlast voor de omgeving, voor de buren, de mensen van het dorp, de mensen van Château Neercanne. Dat is moeilijk en dat geeft een onbehaaglijk gevoel."

Verdachten gezien
In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee Belgische mannen van in de twintig opgepakt en verhoord. Later zijn ze weer vrijgelaten, maar ze blijven verdacht. Vrancken heeft hen vóór de brand nog in de grot gezien. Wat de twee mannen daar deden is onduidelijk. "Ik heb kort ervoor twee mensen gezien en gesproken in de grot. Dat heb ik ook doorgegeven aan de politie en zij zijn onderzoek aan het doen."

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zorgen om rookschade aan historisch tableau Neercanne
Grotten na hooibrand weer in gebruik
Nieuwe bluspoging bij grotbrand Maastricht
Hulpdiensten controleren luchtkwaliteit vanwege grotbrand
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen