Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar grote sportwinkel: 'Dit is fantastisch nieuws'

Geplaatst opmaandag 8 maart 2021 - 20:08

Roy van den Berg, de eigenaar van Intersport Mega Store in Roermond, reageert verheugd op het nieuws dat hij meer klanten mag toelaten in zijn winkel.

"Dit is fantastisch nieuws. Ik denk dat de meeste winkeliers superblij zijn", zei Van den Berg maandagavond in L1mburg Centraal.

Meer bezoekers
Het kabinet maakte maandagavond tijdens de persconferentie bekend dat grote winkels meer klanten per tijdslot mogen ontvangen. Er mag één klant per 25 vierkante meter zijn, met een maximum van 50 klanten per zaak. Voor Roy van den Berg betekent de nieuwe regel dat hij weer meer mensen mag ontvangen. "Onze zaak is 4.500 vierkante meter. Tot nu toe mochten er twee klanten per keer binnen. Die vond je hier niet terug."

Perspectief voor horeca
Oud-burgemeester van Maastricht Onno Hoes is blij met de aanpassing van de regels voor winkels. "De oude regeling vond ik een hele vreemde. Ik weet niet wie dat bedacht heeft", aldus Hoes. "Dit is een normale regeling."

Volgens Hoes krijgt ook de horeca perspectief na de persconferentie. Hij doelt dan met name op de opmerkingen die Rutte maakte over de heropening van terrassen rond Pasen. "Dit hebben ze nog nooit gezegd tot nu toe. En nu kunnen ze niet meer terug."

Lees ook: Rutte: 'Grote versoepelingen pas in de zomer'

Reserves zijn op
Rutte zei in zijn persconferentie dat hij meeleeft met de ondernemers. "De nood is hoog, de verhalen zijn hartverscheurend, de reserves zijn op", zei de premier. Ondernemer Roy van den Berg is het daar helemaal mee eens en kan niet wachten tot het 16 maart is. Hij zegt er helemaal klaar voor te zijn. "We hebben alles voor elkaar. Klanten kunnen online afspraken maken. We hebben altijd gezegd dat veilig winkelen kan."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen