Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar frituur Kerkrade verjaagt overvaller met bezem

Geplaatst opdinsdag 6 april 2021 - 22:15

Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden vrijgegeven van een mislukte gewapende overval op een snackbar in Kerkrade. Daarop is te zien hoe de eigenaar de overvaller met een bezem uit zijn zaak jaagt.

Zaterdag 5 december 2020 stapte de overvaller met een bijl in zijn hand de frituur aan de Abtenlaan binnen. Hij zag niemand staan, omdat de snackbarhouders aan het poetsen waren. Op het moment dat de vrouw van de eigenaar de verdachte wilde helpen, sloeg hij met het wapen op de vitrine.

Lees ook: Gewapende overval op cafetaria in Kerkrade: dader gevlucht

Hij wilde geld, maar de eigenaresse liet niet over zich heen lopen. Ze greep naar diverse spullen en gooide die in de richting van de overvaller. Haar man hoorde een hoop herrie en kwam daarop in actie. Vanuit de keuken rende hij met een bezem op de verdachte af. Het werd de overvaller te heet onder zijn voeten en hij vluchtte uiteindelijk de zaak uit.

Steel in tape gewikkeld
Na de mislukte overval rende de verdachte rond 20:50 uur in de richting van de Holzstraat. De politie is nog steeds op zoek naar deze overvaller. Het gaat om tengere man met lichte huidskleur en bruine ogen. Mogelijk is hij nog vrij jong. Opvallend detail: de bijl die hij bij zich had was bij de steel in tape gewikkeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen