Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigenaar beschermt zaak, maar krijgt boete: 'Triest dit'

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 17:48

Michael Jansen, eigenaar van zonnestudio Sunny Sammy's in Geleen, is helemaal ontdaan dat hij maandagavond tijdens de avondklokrellen op de bon werd geslingerd terwijl hij zijn eigen zaak wilde beschermen tegen de relschoppers.

"Het lijkt net alsof ik in een omgekeerde wereld leef. Ik ben er echt kapot van. Diep triest dit", zegt de 44-jarige uitbater van de zonnestudio aan de Rijksweg Centrum.

Video: L1

Beangstigende beelden
Maandagavond zat Jansen thuis toen hij rond 20:00 uur filmpjes kreeg doorgestuurd van de rellen in Geleen. Hij ontving beangstigende beelden van relschoppers die door Geleen trokken. De ondernemer twijfelde geen moment en reed vanuit zijn woning in Valkenburg richting de zonnestudio om zijn zaak te beschermen. "Ik had al gehoord dat ze de ramen van het stadhuis hadden ingegooid en dat wilde ik voorkomen."

Hij parkeerde zijn voertuig in een zijstraat van de Rijksweg Centrum, waar het volgens Jansen wemelde van de rellende jongeren, politie en ME-busjes. "Ik besloot in mijn zaak te blijven."

'Uit alle hoeken politie'
Net na 21:00 uur besloot Jansen om naar de overkant te lopen. "Ik liep naar café ut Trefpunt waar ik goed contact heb met de eigenaar. Als collega-ondernemers letten wij op elkaar. We bespraken wat we wilden gaan doen toen er ineens uit alle hoeken politie kwam." Naar eigen zeggen stonden zes, zeven busjes, politieagenten en undercoveragenten voor zijn neus.

'Geen empathie'
Volgens de ondernemer kreeg hij direct een boete van 95 euro. "Ik wilde ze het verhaal uitleggen, maar er werd gewoon niet geluisterd. Totaal geen empathie. Je voelt je net een misdadiger terwijl de rellen een paar straten verderop bezig waren."

Jansen had er enigszins vrede mee kunnen hebben als de agenten zijn verhaal hadden gehoord. "Al ben ik het er nog niet mee eens, maar dan zou het wel anders zijn geweest. Je zaak is al dicht en dan krijg je dit op je bord. Het is om te huilen."

Facebook
Eigenaar Rob Slangen van café ut Trefpunt plaatste rond 21:20 uur een video van de gebeurtenissen op zijn Facebookpagina. Het filmpje is ruim 4000 keer gedeeld en de boze reacties stromen binnen.

Video: Orange Media/Rob Slangen (Facebook)

Aanhouding en boetes
In totaal zijn volgens de politie twee ondernemers in Geleen beboet wegens het overtreden van de avondklok. Eén ondernemer is door de politie in de boeien geslagen in verband met verboden wapenbezit.

"Deze ondernemers bevonden zich na 21.00 uur op straat. Ze stonden voor een café waarvan de deur geopend was. Ze bevonden zich niet binnen in hun eigen zaak. Er was op dat moment geen reden om zich niet aan de avondklok te houden en discussie met de politie aan te gaan", laat de politie in een reactie weten.

Jansen laat het hier niet bij zitten en gaat de bekeuring aanvechten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen