Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigen hamburger voor vertrekkend burgemeester Gennep

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 10:56

Vertrekkend burgemeester Peter de Koning van Gennep heeft al een ludiek afscheidscadeau gekregen: een hamburger vernoemd naar hem.

Hotel-restaurant De Kroon in Gennep heeft de nieuwe burger met de naam Burgermeester De Koning op de menukaart gezet, schrijft De Gelderlander.

Woordgrapje
"De Kroon, koning... zo is het woordgrapje ontstaan", vertelt eigenaresse Britt van Arensbergen aan de krant. "Vanuit de raadzaal in het stadhuis tegenover ons hebben burgemeester, wethouders en raadsleden ook mooi uitzicht op ons terras."

Belemmeren
Lang zal burgemeester De Koning niet van het uitzicht kunnen genieten, want hij legt in september zijn functie neer. Dat doet hij omdat de veranderingen in het bestuursklimaat en de bestuurscultuur naar eigen zeggen hem in toenemende mate belemmeren in zijn functioneren.

Lees ook: Burgemeester Gennep stapt op om bestuurscultuur

Proeven
De Burgermeester De Koning is een Italiaanse bol met jonge kaas, gemengde sla, ui en champignons. De burger wordt voor 12,50 euro geserveerd met 'rustieke frieten'. De burgemeester zelf heeft de speciale hamburger nog niet geproefd. "Maar ik heb van veel inwoners gehoord dat het een lekkere burger is", aldus De Koning.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen