Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigen flat voor daklozen in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2016 - 6:40

Het Leger des Heils gaat een complex met bijna veertig gemeubileerde appartementen in Maastricht exploiteren die exclusief bestemd zijn voor daklozen.

Het betreft inwoners die in ernstige financiële en sociale problemen zijn geraakt, bijvoorbeeld als gevolg van baanverlies, echtscheiding of faillissement.

Opmerkelijke project
Manager Will Linssen van het Leger des heils (LDH) in Limburg en Brabant bevestigt het opmerkelijke project, dat volgens hem nieuw is voor Nederland. Zijn organisatie werkt daarbij nauw samen met woningcorporatie Woonpunt, eigenaar van de bewuste ‘witte flat’ in Wyckerpoort die vorig jaar nog op de nominatie stond om te worden gesloopt.

'Neerwaarte spiraal'
"Ook in Maastricht neemt de omvang van deze specifieke groep daklozen in rap tempo toe. Denk alleen al aan mensen die plots hun baan kwijt zijn of aan zzp’ers die het financieel niet redden. Inkomensverlies kan al snel leiden tot een neerwaartse spiraal van schulden en problemen van sociale en psychische aard."

De eerste zes daklozen zijn inmiddels neergestreken in het gebouw aan de Kolonel Millerstraat.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Leger des Heils
Rapport dode dakloze Maastricht: betere samenwerking nodig
Meer daklozen door economische crisis
Gratis opvang daklozen vanwege vorst
Leger des Heils Maastricht (18 maart 2020)
Video: 'Een toilet vinden is nu heel moeilijk'
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen