Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigen 'droomwinkel' tegen leegstand in Roermond

Geplaatst opmaandag 12 november 2018 - 16:33

Wie altijd heeft gedroomd van een eigen winkel kan terecht in Roermond. Om de leegstand in de stad aan te pakken heeft de gemeente het initiatief “Mijn Droomwinkel Roermond” opgezet.

Startende ondernemers met een goed plan voor een van de leegstaande panden maken kans op een startsubsidie van vijf duizend euro en advies en coaching door professionals. Iedereen met een goed idee kan zich melden bij de gemeente. Met name in de Hamstraat staan veel panden leeg.

Centen
Ondernemer
Gerjo Safi Bouteraa wil een damesmodezaak in de binnenstad starten. Ze heeft een plan ingediend bij de gemeente. "Nu is het afwachten als de financiering is goedgekeurd dan is de kogel door de kerk en kan ik afspraken gaan maken met leveranciers." De nieuwe ondernemer hoopt als alles in orde is na Carnaval haar winkel te kunnen openen.

Controle
Volgens de Roermondse wethouder Angely Waajen krijg je de subsidie en hulp vanuit de gemeente niet zomaar. Je moet aan veel voorwaarden voldoen. "De startende ondernemers worden getoetst door een bank, een accountant, het starterscentrum, de gemeente. Zo kun je ook goed starten. Er komt veel bij kijken."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen