Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigen doelpunt doet Roda JC tegen Emmen de das om

Geplaatst opzaterdag 23 oktober 2021 - 18:48

Roda JC heeft zaterdagmiddag in eigen huis met 1-2 verloren van FC Emmen. Die stand was bij rust al bereikt. Een eigen doelpunt van Srefano Marzo deed het team van Jurgen Streppel uiteindelijk de das om.

Pas na zeven minuten werd voor het eerst op doel geschoten. Jari Vlak probeerde Rody de Boer van afstand te verrassen. De bal ging via de borst van Rody de Boer en Richard Jensen over de achterlijn.

Emmen op voorsprong
Een minuut later kwam Emmen op voorsprong. De Boer kon een kopbal van Jeredy Hilterman nog uit het doel houden, waarna Hilterman het opnieuw probeerde. De Boer redde opnieuw, maar een tikje van Jari Vlak belandde uiteindelijk in het doel: 0-1.

Vente maakt gelijk
Vier minuten later was de stand weer in evenwicht. Een voorzet van Benjamin Bouchouari kwam bij Xian Emmers terecht, die Dylan Vente op maat bediende, waarna de spits de bal tegen de touwen schoot: 1-1.

Eigen doelpunt
Roda zette doelman Brouwer flink aan het werk, maar doelpunten leverde dat voor de Kerkradenaren niet op. Ook Emmen liet zich niet onbetuigd. Vlak probeerde het met een snoeihard afstandsschot, maar had geen succes. Tien minuten voor rust kwam Emmen echter opnieuw op voorsprong door een eigen doelpunt van Stefano Marzo. De verdediger wilde de bal uit een voorzet naast wil koppen, maar kopte het leer via de binnenkant paal in eigen doel. Ruststand: 1-2.

Tweede helft
Al vroeg in de tweede helft nam Patrick Pflücke doelman Brouwer onder vuur. Het eerste schot belandde tegen de handen van de goalie, zijn tweede poging ging over het doel van Emmen. Tien minuten later bediende Amir Absalem Dylan Vent met een steekpass, maar de spits kreeg de bal niet onder controle. De paal redde Roda JC daarna van een grotere achterstand.

Jeremy Cijntje kopte de bal halverwege de tweede helft tussen de palen, maar doelman Brouwers pakte de bal klemvast.

Moed der wanhoop
Roda JC bleef dreigen. Dylan Vente werd aangespeeld door Denzel Jubitana, Hij kapte, maar schoot tegen de buitenkant van de paal. In de slotfase probeerde Roda JC met de moed der wanhoop nog gelijk te maken. Daryl Werker kreeg een voorzet van Jubitana op zijn hoofd, maar hij kopte voorlangs en ook Niek Vossebelt miste een voorzet vanaf links. Ook al was Roda JC in de tweede helft de betere partij, de gelijkmaker bleef uit en daarmee leden de Kerkradenaren door een eigen doelpunt een 1-2 nederlaag.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen