Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigen doelpunt bezorgt Roda zege in Eindhoven

Geplaatst opvrijdag 12 april 2019 - 21:58

Roda JC heeft vrijdagavond drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Door een eigen doelpunt in de laatste minuten van de wedstrijd werd het 1-2.

Daarmee doet Roda JC goede zaken in de race voor play-offs.

Sliding
Invaller Gyliano van Velzen stoomde vlak voor het eindsignaal op het vijandelijke doel af, Eindhoven-speler Augustine Loof tikte met een sliding de bal voor de voeten weg maar ook achter zijn eigen doelman.

Wijzigingen
De Kerkraadse club speelde zonder zijn geschorste topscorer Mario Engels. Daardoor moest trainer Eric van der Luer enkele wijzigingen aanbrengen aan zijn team. Zo kreeg Celestin Djim zijn eerste basisplek van dit seizoen. Dat beloonde de spits met een beheerst balletje in de vierde minuut waardoor Roda op voorsprong kwam. De voorzet was van Livio Milts.

Gelijkmaker
Er waren koud tien minuten gespeeld en FC Eindhoven had de gelijkmaker al in het netje liggen. Een lange bal plofte binnen het zes meter gebied. Werker kon er niet meer bij, Kabangu wel met zijn hoofd en de bal lag achter Roda-doelman Muyters.

Afgekeurd
FC Eindhoven scoorde voor rust nog een keer maar de treffer van Siebe van der Heyden werd afgekeurd wegens buitenspel. Daar stond in de eerste helft van Kerkraadse zijde verder weinig tot niets tegenover. Zo werd de rust bereikt met een 1-1 stand.

Vrije trap
De tweede helft begon met een grote kans van Van der Heyden. De verdediger kopte een vrije trap goed op het doel, Tom Muyters stond op zijn post. Van der Luer bracht Mitchel Paulissen en Van Velzen voor Pepijn Schlösser en Milts. Dat leverde niet meer gevaar op. FC Eindhoven kreeg wel een reuze mogelijkheid in de 77ste minuut, maar Muyters tikte prima de bal uit het doel. Het duel leek in 1-1 te eindigen toen daar vlak voor het einde de even verrassende als welkome eigen treffer nog verandering in bracht.

Roda JC neemt met 51 punten een voorlopige achtste plaats in op de ranglijst.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen