Overslaan en naar de inhoud gaan

'Eigen advocaat voor kind in vechtscheiding ingewikkeld'

Geplaatst opdonderdag 24 november 2016 - 18:31

Het is niet altijd in het belang van een kind als het bij een vechtscheiding een eigen advocaat krijgt toebedeeld.

Dat zei Kindbehartiger Freke Spijkers donderdag in het L1 programma Avondgasten.

Vechtscheidingen
Het kabinet wil het aantal
vechtscheidingen terugdringen. De Nederlandse Orde van Advocaten reageert op dat plan door voor te stellen dat het kind dan ook maar een advocaat moet nemen, net als de ouders.

Ingewikkeld
Spijkers ziet dat niet zitten: "Een eigen advocaat lijkt me heel ingewikkeld voor een kind. We moeten juist uit het juridisch proces". Ze gelooft meer in de inzet van een bijzondere curator.

Belangen van het kind
Ook de initiatiefnemer van het Limburgse
veschtscheidingsproject Gert-Jan Krabbendam ziet niet veel in een eigen advocaat voor een kind in een vechtscheidingszaak. Krabbendam: "Een kind kan onbewust bijdragen aan de strijd tussen ouders. Als een advocaat gaat voor hetgeen het kind wil, kan dat ook tegen de belangen van het kind zijn".

Project
Gert-Jan
Krabbendam nam als statenlid voor Groen Links in 2013 het initiatief voor een Limburgs vechtscheidingsproject. Dat project blijkt goed uit te pakken. Uit nog niet gepubliceerd onderzoek van Zuyd Hogeschool blijkt dat dit project werkt. In 36 procent van gevallen kwamen de strijdende ouders die meededen aan dit project tot een omgangsregeling. Het project werd ontwikkeld samen met verschillende rechts- en hulpinstanties.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Limburgs project over hulp bij vechtscheiding succesvol
'Vechtscheiding leidde tot vuurzee in huis met twee kinderen'
Ricksen heeft het moeilijk: 'Ex wil nog steeds niet betalen'
Brandstichting vechtscheiding Kerkrade 19 jul 2018
Jaren cel voor brandstichting bij ex en stiefkinderen
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen