Overslaan en naar de inhoud gaan

'Eigen advocaat voor kind in vechtscheiding ingewikkeld'

Geplaatst opdonderdag 24 november 2016 - 18:31

Het is niet altijd in het belang van een kind als het bij een vechtscheiding een eigen advocaat krijgt toebedeeld.

Dat zei Kindbehartiger Freke Spijkers donderdag in het L1 programma Avondgasten.

Vechtscheidingen
Het kabinet wil het aantal
vechtscheidingen terugdringen. De Nederlandse Orde van Advocaten reageert op dat plan door voor te stellen dat het kind dan ook maar een advocaat moet nemen, net als de ouders.

Ingewikkeld
Spijkers ziet dat niet zitten: "Een eigen advocaat lijkt me heel ingewikkeld voor een kind. We moeten juist uit het juridisch proces". Ze gelooft meer in de inzet van een bijzondere curator.

Belangen van het kind
Ook de initiatiefnemer van het Limburgse
veschtscheidingsproject Gert-Jan Krabbendam ziet niet veel in een eigen advocaat voor een kind in een vechtscheidingszaak. Krabbendam: "Een kind kan onbewust bijdragen aan de strijd tussen ouders. Als een advocaat gaat voor hetgeen het kind wil, kan dat ook tegen de belangen van het kind zijn".

Project
Gert-Jan
Krabbendam nam als statenlid voor Groen Links in 2013 het initiatief voor een Limburgs vechtscheidingsproject. Dat project blijkt goed uit te pakken. Uit nog niet gepubliceerd onderzoek van Zuyd Hogeschool blijkt dat dit project werkt. In 36 procent van gevallen kwamen de strijdende ouders die meededen aan dit project tot een omgangsregeling. Het project werd ontwikkeld samen met verschillende rechts- en hulpinstanties.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Limburgs project over hulp bij vechtscheiding succesvol
'Vechtscheiding leidde tot vuurzee in huis met twee kinderen'
Ricksen heeft het moeilijk: 'Ex wil nog steeds niet betalen'
Brandstichting vechtscheiding Kerkrade 19 jul 2018
Jaren cel voor brandstichting bij ex en stiefkinderen
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen