Overslaan en naar de inhoud gaan

Ehrens ongerust over ontwikkelingen in paardensport

Geplaatst opwoensdag 30 januari 2019 - 7:57

Bondscoach van de springruiters, Rob Ehrens, maakt zich ongerust over een aantal ontwikkelingen in de paardensport.

De Weertenaar maakt zich ernstig zorgen over het groeiende aantal 5-sterrenwedstrijden.

Niet genoeg
Volgens hem zijn er niet genoeg goede springpaarden beschikbaar voor al die wedstrijden op het hoogste niveau, waar ruiters veel kunnen verdienen. Paarden worden daardoor overbelast en lopen blessures op. Hij staat niet alleen, want het probleem speelt wereldwijd en dat zien ook andere bondscoaches.

Naar buitenland
Ehrens prijst zich gelukkig met het feit dat er in Nederland eigenaren zijn die niet altijd voor het grote geld kiezen en hun paarden aanhouden voor de sport. Maar veel talentvolle paarden verdwijnen al op jonge leeftijd naar het buitenland. "Dat zie je al bij de veulens. Talentvolle jonge paarden worden geveild en gaan dan al het land uit."

Welzijn paarden
Veilingen en handel in paarden is er altijd geweest, maar het is op dit moment erger. De bondscoaches hebben bij de FEI, de internationale paardensportbond, aan de bel getrokken en zien de ontwikkelingen met lede ogen aan. "Onze prioriteit moet liggen bij het welzijn van de paarden", zegt Ehrens. "En we moeten de sport in de juiste banen leiden. Dadelijk zijn we alleen nog een industrie van individuele 5-sterren wedstrijden. Dat zou heel jammer zijn."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen