Overslaan en naar de inhoud gaan

Ehrens ongerust over ontwikkelingen in paardensport

Geplaatst opwoensdag 30 januari 2019 - 7:57

Bondscoach van de springruiters, Rob Ehrens, maakt zich ongerust over een aantal ontwikkelingen in de paardensport.

De Weertenaar maakt zich ernstig zorgen over het groeiende aantal 5-sterrenwedstrijden.

Niet genoeg
Volgens hem zijn er niet genoeg goede springpaarden beschikbaar voor al die wedstrijden op het hoogste niveau, waar ruiters veel kunnen verdienen. Paarden worden daardoor overbelast en lopen blessures op. Hij staat niet alleen, want het probleem speelt wereldwijd en dat zien ook andere bondscoaches.

Naar buitenland
Ehrens prijst zich gelukkig met het feit dat er in Nederland eigenaren zijn die niet altijd voor het grote geld kiezen en hun paarden aanhouden voor de sport. Maar veel talentvolle paarden verdwijnen al op jonge leeftijd naar het buitenland. "Dat zie je al bij de veulens. Talentvolle jonge paarden worden geveild en gaan dan al het land uit."

Welzijn paarden
Veilingen en handel in paarden is er altijd geweest, maar het is op dit moment erger. De bondscoaches hebben bij de FEI, de internationale paardensportbond, aan de bel getrokken en zien de ontwikkelingen met lede ogen aan. "Onze prioriteit moet liggen bij het welzijn van de paarden", zegt Ehrens. "En we moeten de sport in de juiste banen leiden. Dadelijk zijn we alleen nog een industrie van individuele 5-sterren wedstrijden. Dat zou heel jammer zijn."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen