Overslaan en naar de inhoud gaan

Ehrens ongerust over ontwikkelingen in paardensport

Geplaatst opwoensdag 30 januari 2019 - 7:57

Bondscoach van de springruiters, Rob Ehrens, maakt zich ongerust over een aantal ontwikkelingen in de paardensport.

De Weertenaar maakt zich ernstig zorgen over het groeiende aantal 5-sterrenwedstrijden.

Niet genoeg
Volgens hem zijn er niet genoeg goede springpaarden beschikbaar voor al die wedstrijden op het hoogste niveau, waar ruiters veel kunnen verdienen. Paarden worden daardoor overbelast en lopen blessures op. Hij staat niet alleen, want het probleem speelt wereldwijd en dat zien ook andere bondscoaches.

Naar buitenland
Ehrens prijst zich gelukkig met het feit dat er in Nederland eigenaren zijn die niet altijd voor het grote geld kiezen en hun paarden aanhouden voor de sport. Maar veel talentvolle paarden verdwijnen al op jonge leeftijd naar het buitenland. "Dat zie je al bij de veulens. Talentvolle jonge paarden worden geveild en gaan dan al het land uit."

Welzijn paarden
Veilingen en handel in paarden is er altijd geweest, maar het is op dit moment erger. De bondscoaches hebben bij de FEI, de internationale paardensportbond, aan de bel getrokken en zien de ontwikkelingen met lede ogen aan. "Onze prioriteit moet liggen bij het welzijn van de paarden", zegt Ehrens. "En we moeten de sport in de juiste banen leiden. Dadelijk zijn we alleen nog een industrie van individuele 5-sterren wedstrijden. Dat zou heel jammer zijn."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen