Overslaan en naar de inhoud gaan

Eeuwige assistent Voorn: 'Ben niet hard genoeg'

Geplaatst opzaterdag 14 oktober 2017 - 9:28

Voormalig assistent-trainer Coocky Voorn is niet gesteld op verantwoordelijkheid; de reden waarom hij nooit hoofdtrainer werd en pas laat kinderen kreeg.

Dat vertelt de geboren Uithoorner in een interview met De Limburger.

Eeuwige assistent
Voorn wordt door velen beschouwd als de eeuwige assistent; iemand die nooit een stapje omhoog zou maken. Daar kan de voormalig rechterhand van Bert van Marwijk zich helemaal in vinden. "Ik ben een paar keer interim-trainer geweest. Ik sliep er de hele week niet van."

Teleurstellen
Hij heeft naar eigen zeggen moeite met spelers teleurstellen. "Ik ben er niet hard genoeg voor. Wellicht heeft het ook met verantwoordelijkheid te maken. Ik wilde eerst ook geen kinderen." Voorn heeft inmiddels een zoon, profvoetballer Ramon, en een dochter.

Capaciteiten
Daar waar het assistentschap voor sommigen als een B-klus wordt ervaren, paste die rol Voorn als een handschoen. "Je moet weten wat je kan en wat je niet kan. Als je capaciteiten niet toereikend zijn, ga je falen." Hij was onder meer assistent bij Feyenoord, Borussia Dortmund en Oranje.

Overigens is Voorn nu wel hoofdtrainer, zij het op een ander niveau. Sinds vier jaar is hij eindverantwoordelijke bij de Heerlense amateurclub Bekkerveld.

L1 zendt komend weekend een documentaire uit over het leven in de gevangenis in Sittard. Bekijk hier een voorproefje.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen