Overslaan en naar de inhoud gaan

Eeuwige assistent Voorn: 'Ben niet hard genoeg'

Geplaatst opzaterdag 14 oktober 2017 - 9:28

Voormalig assistent-trainer Coocky Voorn is niet gesteld op verantwoordelijkheid; de reden waarom hij nooit hoofdtrainer werd en pas laat kinderen kreeg.

Dat vertelt de geboren Uithoorner in een interview met De Limburger.

Eeuwige assistent
Voorn wordt door velen beschouwd als de eeuwige assistent; iemand die nooit een stapje omhoog zou maken. Daar kan de voormalig rechterhand van Bert van Marwijk zich helemaal in vinden. "Ik ben een paar keer interim-trainer geweest. Ik sliep er de hele week niet van."

Teleurstellen
Hij heeft naar eigen zeggen moeite met spelers teleurstellen. "Ik ben er niet hard genoeg voor. Wellicht heeft het ook met verantwoordelijkheid te maken. Ik wilde eerst ook geen kinderen." Voorn heeft inmiddels een zoon, profvoetballer Ramon, en een dochter.

Capaciteiten
Daar waar het assistentschap voor sommigen als een B-klus wordt ervaren, paste die rol Voorn als een handschoen. "Je moet weten wat je kan en wat je niet kan. Als je capaciteiten niet toereikend zijn, ga je falen." Hij was onder meer assistent bij Feyenoord, Borussia Dortmund en Oranje.

Overigens is Voorn nu wel hoofdtrainer, zij het op een ander niveau. Sinds vier jaar is hij eindverantwoordelijke bij de Heerlense amateurclub Bekkerveld.

L1 zendt komend weekend een documentaire uit over het leven in de gevangenis in Sittard. Bekijk hier een voorproefje.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen