Overslaan en naar de inhoud gaan

Eeuwenoude sarcofaag Maastrichtse bisschop gevonden

Geplaatst opdinsdag 8 december 2015 - 13:03

Archeologen in het Belgische Stavelot zeggen met zekerheid resten te hebben gevonden van de 7de eeuwse sarcofaag van de heilige Remaclus.

Een woordvoerder van het museum in de voormalige abdij in het Ardennenstadje spreekt op Televesdre, het lokale tv-station van de regio Verviers, van een grote historische ontdekking.

Bisschop van Maastricht
Volgens de legende stichtte Remaclus in het jaar 648 de abdij van Stavelot en was hij in de tweede helft van de 7de eeuw de 18de bisschop van Maastricht.

Menselijke botten
De resten van de sarcofaag kwamen afgelopen zomer tijdens graafwerkzaamheden, op de plek waar de abdijkerk van Stavelot heeft gestaan, aan het licht. In de sarcofaag bevonden zich menselijke botten. Nader onderzoek lijkt het vermoeden dat het gaat om de sarcofaag van St. Remaclus te bevestigen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wijding nieuwe bisschop live op L1 TV
Emeritus-bisschop Frans Wiertz 50 jaar priester
Onderzoek naar zaligverklaring missiezuster Steyl
Bloed, zweet en tranen voor nieuw bisschopswapen
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen