Overslaan en naar de inhoud gaan

Eeuwenoud beeld Dreuf Marie keert terug in Venlo

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 21:15

Na zeventig jaar keert het beeld Dreuf Marie terug in de Venlose binnenstad.

Dat schrijft Omroep Venlo woensdagmiddag.

Tweede Wereldoorlog
Het eeuwenoude beeld was jarenlang het icoon van de Nicolaaskerk die tot 1944 in de binnenstad stond en bij het winkelende publiek gold als vaste plek om even naartoe te gaan. De kerk werd in dat jaar verwoest door een bombardement en brand, maar het beeld was al aan het begin van de Tweede Wereldoorlog als kerkschat weggehaald en geborgen.

Sacristie
Na de oorlog werd de Nicolaaskerk herbouwd in Venlo-Noord, waarna het beeld opnieuw in de kerk werd geplaatst. Toen de herbouwde kerk vorig jaar sloot, kreeg de Dreuf Marie een plekje in de sacristie van de Sint Martinusbasiliek. Veel musea hadden interesse in het beeld, maar er werd gekozen om het te plaatsen in de Martinusbasiliek.

Tijdens een speciale viering op 16 augustus wordt het beeld in de basiliek geplaatst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen