Overslaan en naar de inhoud gaan

Eetconflict: alleenstaanden Born wachten in spanning

Geplaatst opzondag 18 oktober 2015 - 10:54

Ouderen en alleenstaanden in Born wachten in spanning op de afloop van een eetconflict

De zaak in Italiaanse specialiteiten Casa Piano moet van de gemeente stoppen met het verstrekken van goedkope maaltijden aan alleenstaanden en senioren. Als het restaurant dat weigert, moet het vanaf 22 oktober een dwangsom van 15.000 euro per dag betalen.

Sociale contacten
GroenLinks in de gemeenteraad van Sittard-Geleen wil voorkomen dat de maaltijdvoorziening moet stoppen. Volgens fractievoorzitter Kim Schmitz is het restaurant met de goedkope maaltijden een maatschappelijke voorziening. Eenzame en alleenstaande mensen hebben er dagelijks sociale contacten.

Bestemmingsplan
De gemeente zegt dat het bestemmingsplan geen horeca toestaat in Casa Piano aan de Kerkstraat. Alleen een winkel is toegestaan. De grens voor horeca-activiteiten ligt volgens eigenaar Sergio Klein zeven meter van het pand verwijderd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Een nieuwe naam voor Sittard-Geleen?
Aanschuiftafel voor alleenstaanden in Born gelegaliseerd
Nieuwe wethouders Sittard-Geleen (17 feb 2020)
Nieuwe coalitie in Sittard-Geleen eindelijk rond
Casa Piano Born mag geen horeca zijn, wel winkel
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen