Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste zonnepanelen Maastricht Aachen Airport

Geplaatst opdonderdag 12 juli 2018 - 10:29

Bij Maastricht Aachen Airport zijn op de vrachtloods aan de Portugallaan de eerste zonnepanelen gelegd.

In de komende weken worden meer panelen geplaatst. In totaal liggen er dan zo'n 1850 panelen op het dak. Die moeten rond september voldoende energie gaan opwekken voor de Cargo Terminal East en de nieuwe vrachtloods die volgend jaar wordt gebouwd.

Groene Net
In de nabije toekomst krijgen meer gebouwen op de luchthaven zonnepanelen, zoals bijvoorbeeld het Aviation House. Verder zijn er plannen voor aansluiting op het Groene Net. Dat is een initiatief waarbij bedrijven en huizen in Sittard-Geleen, Stein en Beek met restwarmte uit fabrieken op Chemelot worden verwarmd.

Klimaat neutraal
Daarnaast wil MAA elektrische auto's en ander materieel gaan inzetten. Ook is alle verlichting in de vrachtloods vervangen door led-verlichting. Op deze manier wil de luchthaven uiteindelijk klimaatneutraal worden.

Subsidie
De zonnepanelen kosten anderhalf miljoen euro. Het bedrijf krijgt acht ton subsidie. De rest van de investering moet in twaalf jaar worden terugverdiend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen